Naslovna Društvo Opština Negotin će u 2019. realizovati 11 javnih konkursa

Opština Negotin će u 2019. realizovati 11 javnih konkursa

934
1

Tokom ove godine opština Negotin realizovaće 11 javnih konkursa, od davanja u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta do konkursa za dodelu stipendija, sufinansiranja projekata udruženja građana i proizvodnje medijskih sadržaja.

Opštinska uprava opštine Negotin objavila je u saradnji sa Odsekom za planiranje i stvaranje podsticajnog okruženja za stvaranje civilnog društva, Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije listu javnih konkursa koji će biti realizovani u toku 2019.

Tokom ove kalendarske godine, nakon što dobiju saglasnost Ministarstva poljoprivrede, biće realizovan prvi i drugi krug licitacija za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

U toku je realizacija konkursa za dodelu stipendija za školsku 2018/2019. godinu koji raspisuje Komisija za stipendiranje studenata i učenika srednjih škola.

U maju će, najavljuju u lokalnoj samoupravi, najverovatnije biti raspisan konkurs za dodelu sredstava iz programa podrške za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja opštine Negotin. Za ove namene, Odlukom o budžetu za 2019. izdvojeno je 25 miliona dinara za podršku  poljoprivredne politike u lokalnoj zajednici.

Za jun je planiran javni poziv za dokazivanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, kao i javni poziv za ostvarivanje prava korišćenja bez plaćanja naknade poljoprivrednog zemljištva u državnoj svojini na teritoriji opštine Negotin.

U julu bi trebalo da bude raspisan javni konkurs za dodelu sredstava za nevladine organizacije, udruženja i društva iz programa podrške za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja, za koji je u opštinskoj kasi planirano milion i po dinara.

U saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje biće raspisani i javni pozivi za realizaciju programa stručne prakse i za dodelu subvencija za samozapošljavanje. Inače, u budžetu je za programsku aktivnost mera aktivne politike zapošljavanja izdvojeno dva miliona dinara.

Lokalna samouprava će raspisati u 2019. i konkursa za realizaciju projekata udruženja građana na teritoriji opštine Negotin.

Za većinu konkursa nije navedeno kada bi mogli da budu realizovani, ali se očekuje da u prvoj polovini godine bude raspisan i takozvani medijski konkurs, odnosno konkurs za sufinansiranje projekata iz budžeta opštine Negotin radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja, za koji je u budžetu opredeljeno sedam miliona dinara.

1 KOMENTAR

  1. Pa ne znam je l ovo treba da bude pohvala za funkcionere opstine ili sta? I do sada su razne opstinske vlasti iste stvari realizovali, izuzev medija, imali su svoju medijsku kucu istinskih profesionalaca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.