Naslovna Ekonomija Onlajn Sajam omladinskog preduzetništva i privrednih potencijala Srbije

Onlajn Sajam omladinskog preduzetništva i privrednih potencijala Srbije

267
3

Privredni forum mladih u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta organizuje projekat „Privreda za mlade – Put mladog preduzetnika“ u okviru kojeg će se 8. decembra sa početkom u 11 sati održati treći po redu „Sajam omladinskog preduzetništva i privrednih potencijala Srbije“.

Sajam će u utorak, 8. decembra od 11 časova, po prvi put biti održan u virtuelnom obliku na OVOJ platformi a u okviru sajma preko 50 mladih preduzetnika, privrednika, habova i privrednih inkubatora iz cele Srbije će imati priliku da svoj rad predstavi posetiocima, tačnije budućim mladim preduzetnicima kako bi na jednom mestu imali dostupne sve neophodne informacije za započinjanje sopstvenog poslovanja.

Kako će izlagači na sajmu biti iz svih krajeva Srbije, posetioci će moći da se upoznaju sa privrednim potencijalima naše zemlje, kao i sa uspešnim mladim preduzetnicima koji dolaze iz različitih gradova i okruženja, kao i da od njih saznaju kakva je poslovna klima u tim gradovima i kako je izgledao njihov razvojni put.

Glavni cilj sajma je da mlade ljude iz cele Srbije informiše o prilikama za započinjanje sopstvenog poslovanja, stoga će čitav sajam biti interaktivnog karaktera, a posetioci će uživo moći da posećuju virtuelne štandove i razgovaraju sa izlagačima, ali i da prisustvuju nizu predavanja, radionica i prezentacija programa podrške.

Na sajmu će biti predstavljena i dva dokumenta značajna za razvoj omladinskog preduzetništva u Srbiji koja su izrađena u okviru ovog programa, a to su: „Industrijski potencijali za razvoj omladinskog preduzetništva i pokretanje posla u četiri statistička regiona Srbije“ i predlog dokumenta „Definisanje termina – mladi preduzetnik“.

Do sada su uspešno održana dva „Sajma omladinskog preduzetništva“, koja su uspešno okupila celokupnu preduzetničku zajednicu Srbije i preko 3000 mladih posetilaca, a na kojima je preko 200 preduzetnika imalo priliku da predstavi svoje poslovanje.

Cilj projekta „Mladi i privreda“ je da doprinese povećanju stepena zapošljivosti mladih u Republici Srbiji kroz njihovo informisanje i unapređenje kompetencija za razvoj poslovnih poduhvata, kao i povećanje informisanosti o privrednim potencijalima različitih regiona Republike Srbije kroz prikaz različitih primera dobre prakse mladih preduzetnika širom Srbije.

Prisustvo je besplatno, a dobrodošli su svi mladi ljudi koji žele da se informišu o mogućnostima za započinjanje sopstvenog poslovanja.

3 KOMENTARA

 1. 😃😃…Bolje naucite tu decu ,jer se kuca gradi od temelja a ne od 3.ili 5. sprata…
  da se NIKADA ,NIGDE I NIJEDAN REGION U EVROPI NIJE DEMOGRAFSKI, EKONOMSKI, SOCIJALNO…
  NI OPORAVIO NI RAZVIO BEZ PRIPADAJUCEG SAOBRACAJNOG KORIDORA…Pa NIKADA NECE NI OVAJ POTPUNO URUSENI I IZDISUCI I POGRANICNI REGION Istocne Srbije BEZ svog ,,KORIDORA ZIVOTA,,…😃
  Bez svog TRANSEVROPSKOG
  (Atlanski okean-Crno more)
  MULTIMODALNOG
  (AUTOPUT/
  ZELEZNICKI KORIDOR/
  RECNI KORIDOR DUNAV-MAJNA-RAJNA) saobracajnog koridora -Istok
  (Crnomorskog koridora)…😃
  I objavite MAPU ovog ,,KORIDORA ZIVOTA,,
  da ova nasa deca
  I VIDE I GLEDAJU I NAUCE sta je
  TEMELJ RESENJA I OPSTANKA I NAPRETKA CELOG njihovog zavicaja i ovog regiona Istocne Srbije…😃 A ne da po 3569 put slusaju prastsre,stare,novije i najnovije…
  bajke i totalne nebuloze…😃😃😃
  I pozdrav iz 🚞

 2. . 😃😃….a neka se ova nasa deca SAMA, i tu po komsiluku , jer SVI to vec znaju, i malo raspitaju zasto ovaj NJIHOV
  ,,KORIDOR ZIVOTA,, desetine i desetine gradjana ovog regiona Istocne Srbije ,
  a i enormno veliki deo citave domace multisektorske struke, vec duze vreme takodje zovu i STROGO CENZURISANI I
  ,,ZABRANJENI KORIDOR,,…😃😃😃
  Jer mladost je cudo…i od nje se NISTA
  ne moze sakriti…
  a posebno u 21.veku i u Evropi…😃😃😃

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.