Naslovna Društvo Održana još jedna akcija preventivnih pregleda u Negotinu

Održana još jedna akcija preventivnih pregleda u Negotinu

163
0

Novom pozivu da učestvuju u preventivnim pregledima u Zdravstvenom centru u Negotinu odazvalo se  196 Negotinaca, od kojih njih šestoro nije imalo zdravstveno osiguranje.

Kod 137 pacijenata urađen je ultrazvuk stomaka, ističu u Zdravstvenom centru Negotin. Kod 30 su otkriveni novi kamenčiću (kalkulusi) u bubrezima, manjih ili većih dimenzija, a kod 20 manji ili veći kamenčići u žučnoj kesi. Kod dva pacijenta je postavljana sumnja na tumor jednog bubrega, a kod jedne pacijentkinje na tumor jajnika.

Analizu hormona štitaste žlezde urađena je kod 166 pacijenata, od kojih je kod njih šest dijagnostikovana smanjena funkcija štitaste žlezde (hipotireoza), a kod tri pojačana (hipertireoza).

Pregledima oftalmologa odazvalo se 86 pacijenata. Kod njih troje je dijagnostikovan povišen očni pritisak, a kod dvoje katarakta.

Iako za ove preventivne preglede nije bio predviđen internistički pregled na zahtev pacijenata urađen je pregled kod 21 pacijenta, od koji su neki upućeni na dalju dijagnostiku i zakazan im je kontrolni pregled.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.