Naslovna Lokalni izbori 2017 Održan predizborni skup koalicije SNS-SPS u Negotinu – bez Vučića

Održan predizborni skup koalicije SNS-SPS u Negotinu – bez Vučića

262
0

U negotinskoj hali sportova održan je predizborni miting koalicije okupljene oko naprednjaka i socijalista. Iako najavljivan, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i lider naprednjaka nije prisustvovao ovom skupu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i prvi čovek naprednjaka, saopštila je Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Srbije, u Negotin nije mogao da dođe, iako je ranije tog dana svečano otvorio novi Klinički centar u Nišu, zbog – obaveza.

Naime, kako je Gojkovićeva obrazložila predsednik Srpske napredne stranke i predsednik Srbije morao je da se priprema za važnu državnu posetu Rusiji.

„Čuli smo se dok sam putovala u Negotin i rekao mi je: Molim te, pozdravi sve ljude. Pozdravi sve građane Negotina, izvini im se u moje ime. Moram da se pripremam za razgovor sa Vladimirom Vladimirovičem Putinom jer odlazim u Rusku federaciju da jačam saradnju sa našim prijateljima jer to je dobro za Srbiju, i to je dobro za Negotin“, istakla je Maja Gojković.

Veliki predizborni miting naprednjaka i socijalista i njihovih koalicionih partnera okupio je brojne stranačke aktiviste i građane ne samo iz Negotina, već i iz susednih opština, iz Kladova, Bora, Majdanpeka.

Miting pod sloganom „Dođite da razgovaramo o budućnosti vašeg mesta“ okupio je brojne državne i stranačke zvaničnike, predsednike opštinskih i okružnih odbora, predsednike opština i u okruženju, gradonačelnike okolnih gradova…

U Negotin su došli i: Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Republike Srbije, Zoran Đorđević, ministar za rad i socijalnu politiku, Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova, Zoran Antić, ministar energetike, Marko Đurić, direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodine i mnogi drugi.

„Mi imamo šta da ponudimo. Možda do sada nismo znali kako, ali shvatili smo koliko je bitno čuti mlade, čuti svakog sugrađanina i zajedno doneti odluke koje će nam omogućiti ostvarivanje boljeg života za sve nas i za one koji reše da se vrate i nastave svoj život ovde. Moramo da ulažemo u našu omladinu, da bi je zadržali ovde“, istakao je Vladimir Veličković, kandidat za predsednika opštine koalicije SNS-SPS.

Okupljene u hali sportova pozdravili su i Marko Đurić, potpredsednik Srpske napredne stranke, kao i  Nikola Selaković, bivši ministar pravde, koji je istakao da je od pre godinu dana ženidbom postao Negotinac i da voli da dolazi u ovaj grad i da pomaže, ali da o tome ne voli da obaveštava javnost.

Dragan Marković Palma, bivši gradonačenik Jagodine najavio je da će nakon izbora doći u Negotin sa Majom Gojković da „pomogne novom predsedniku da napravi najbolji budžet koji je ikada viđen u Negotinu“.

„Lokalna samouprava i jedna opština ima nekoliko ciljeva, a ono što je najvažnije – da se brine o svakom čoveku“, poručio je lider Jedinsvene Srbije.

Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije poručio je Negotincima da je ova lista već – pobedila.

„Stranaka ima mnogo, a Srbija je samo jedna i zato smo mi na jednoj listi i Vučić, i ja, i Palma i svi drugi. Zato, budite sigurni, pobedu smo već izvojevali, zato što smo zajedno“, rekao je Dačić na kraju mitinga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.