Naslovna Društvo Odlukom Vlade Srbije i opštine dobijaju komunalnu miliciju

Odlukom Vlade Srbije i opštine dobijaju komunalnu miliciju

747
3

Usvajanjem Zakona o komunalnoj miliciji na sednici Skupštine Srbije, obrazovanje komunalne milicije omogućeno i u opštinama. Rad službe finansiraće lokalne samouprave.

Poslanici su nedavno na sednici Skupštine Srbije izglasali Zakon o komunalnoj miliciji koji će početi da se primenjuje i u opštinama.

Iako je najavljeno da će zakon ograničiti ovlašćenja komunalnih milicajaca, njime je će ipak biti povećane ingerencije ove službe.

Tako će službenicima biti dozvoljeno video i audio snimanje, korišćenje sredstava za vezivanje, palice i biber sprej, a koji mogu da koriste u odbrani ili radi sprečavanje bekstva.

Zaposleni u ovoj službi posao mogu da obavljaju uniformisani, ali po pisanom nalogu načelnika to mogu da rade i u civilu.

Pomagaće gradskim i opštinskim službama pri isključenju struje, vode.  Zakon o komunalnoj miliciji omogićiće opštinama da u saradnji sa policijom preuzmu i realizuju sopstveni deo odgovornosti za komunalni red u opštini i za bezbedno i uređeno životno okruženje građana.

Rad komunalnih milicajaca biće finasiran iz opštinske kase.

3 KOMENTARA

  1. Evo prilike da se uhlebe preostali neradnici, da se zadovolji forma i da sve ostane po starom!

  2. Prvo uklonite kučiće iz centra grada. Građani ne mogu da prošetaju mirno, da popiju kafu, a kamoli deca da se bezbrižno igraju. Ulaze u kafiće , u picerije, između stolova, jure ljude po ulicama. Nezapamćen teror pasa lutalica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.