Naslovna Društvo Od Nove godine nova pravila za odlazak u penziju

Od Nove godine nova pravila za odlazak u penziju

806
1

Muškarci koji do kraja godine podnesu zahtev Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje u punu starosnu penziju mogu da odu sa 65 godina starosti i 15 godina staža, a žene sa 62 godine života i 15 godina staža. Od Nove godine – nova pravila.

Svi koji zahtev podnesu do 31. decembra, a imaju 40 godina staža osiguranja i najmanje 57 života mogu u prevremenu starosnu penziju, ali uz umanjenje čekova za godine života koje im nedostaju do 65. Za žene je granica za prevremenu penziju 38 godina staža i navršenih najmanje 56 godina i četiri meseca života.

Od 1. januara važiće nova pravila i za starosnu i za prevremenu starosnu penziju. Žene koje u 2019. idu u starosnu penziju moraju da imaju najmanje 62 godine i šest meseci života i minimum 15 godina penzijskog staža.

Za privremenu starosnu penziju granica za žene je 38 godina i šest meseci staža i 57 godina života, a za muškarce 40 godina staža i minimum 57 godina i osam meseci života.

1 KOMENTAR

  1. Ovo samo u Srbiji ima inam preko 41 god staza i 63 starosti i ne mogu u penziju jer imam trajno umanjenje za 2 godine. poljoprivredni penzioneri dal uplatili 15, 25, 35, god doprinosa penzija za sve oko 11000 to nema ni kod talibana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.