Naslovna Društvo Obaveštenje za korisnike inostranih penzija: Potvrda o životu elektronski ili poštom

Obaveštenje za korisnike inostranih penzija: Potvrda o životu elektronski ili poštom

2868
1

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje omnogućio je korisnicima inostranih penzija da bez odlaska u filijalu podnesu zahtev za potvrdu o životu.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje je, imajući u vidu vanredne okolnosti koje su nastupile u Republici Srbiji usled širenja virusa, omogućio korisnicima inostranih penzija koji imaju obavezu da dostave potvrde o životu nosiocima socijalnog osiguranja u državama koje im isplaćuju penziju, da mogu da ih dobiju u svim organizacionim jedinicama Fonda PIO, tako što će zahtev, bez potrebe dolaska na šaltere Fonda, podneti na jedan od ponuđena dva načina:

– elektronski, preko web Portala e-Šalter na naslovnoj strani sajta Fonda www.pio.rs/Elektronski servisi; ukoliko je korisniku inostrani nosilac osiguranja dostavio obrazac potvrde/ uverenja o životu potrebno je da isti popuni, skenira i uz skeniranu ličnu kartu dostavi Fondu radi overe,  ili

– poštom, kao preporučenu pošiljku dostavljenu na adresu filijale Fonda PIO po mestu prebivališta; na sajtu Fonda www.pio.rs/Poslovna mreža dostupne su adrese filijala; uz popunjeni zahtev, potrebno je dostaviti očitanu ličnu kartu i popunjen obrazac potvrde/ uverenja o životu.

Ukoliko korisnik nije dobio obrazac potvrde/uverenja o životu od inostranog nosioca osiguranja, može ga preuzeti i sa sajta Fonda (www.pio.rs/Obrasci potvrda o životu birajući željenu državu.

Dostavljene potvrde o životu Fond će overiti i dostaviti korisniku putem pošte.

1 KOMENTAR

  1. Imala sam velikih problema prilikom podnosenja zahteva za ostvarivanje prava na inostranu penziju i par prijatelja mi je preporucilo agenciju Ino Consulting,koji su resili moj postupak brze nego sto bih ja to sama uradila. Pisem da bi ljudi bili upuceni i da ne bi gubili svoje vreme na slozen proces

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.