Naslovna Društvo Nove aktivnosti na uspostavljanju Regionalnog centra za upravljanje komunalnim otpadom „Halovo“

Nove aktivnosti na uspostavljanju Regionalnog centra za upravljanje komunalnim otpadom „Halovo“

228
0

U okviru projekta Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Halovo“ u Zaječaru je juče održan sastanak Koordinacionog odbora za realizaciju Sporazuma o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom između gradova Zaječara i Bora i opština Majdanpek, Kladovo, Negotin, Knjaževac i Boljevac.

Na sastanku Koordinacionog odbora, kome su prisustvovali i predstavnici Javnog komunalnog preduzeća „Badnjevo“ iz Negotina, usvojen je predlog projekta javno–privatnog partnerstva (JPP)za izgradnju regionalnog centra za upravljanje otpadom i pružanje usluga tretmana i odlaganja komunalnog otpada. Predlog projekta je izradio konzorcijum koji čine advokatska kancelarija Tasić iz Beograda, „TTI Group“ i „WTS porezi i finansije“.

Usvojen je i sporazum o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom između gradova Zaječara i Bora i opština Majdanpek, Negotin, Knjaževac, Kladovo i Boljevac. Ovaj sporazum je prosleđen Skupštinama svih lokalnih samouprava na razmatranje i usvajanje.

Koordinacioni odbor je preporučio gradskim i opštinskim većima da usvoje Predlog projekta javno–privatnog partnerstva i da ovlaste grad Zaječar da ga u ime svih lokalnih samouprava koje učestvuju u projektu dostavi na saglasnost državnoj komisiji za JPP.

„U cilju zaštite života i zdravlja stanovnika, očuvanja prirodnih životnih uslova za biljni i životinjski svet, sprečavanja zagađenja površinskih i podzemnih voda, zemlje i vazduha, kao i efekta staklene bašte, gradovi Zaječar i Bor, kao i opštine Majdanpek, Negotin, Kladovo, Bor, Knjaževac i Boljevac zajednički rešavaju upravljanje komunalnim otpadom u okviru projekta Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Halovo“, navodi u saopštenju Vladan Jeremić, direktor Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.