Naslovna Društvo Nova akcija besplatnih preventivnih pregleda u Negotinu

Nova akcija besplatnih preventivnih pregleda u Negotinu

249
0

Zdravstveni centar u Negotinu  u nedelju, 25.februara nastavlja sa akcijom besplatnih lekarskih preventivnih pregleda.

Ovoga puta pacijenti mogu da obave pregled kod oftalmologa, koji podrazumeva merenje očnog pritiska, pregled očnog dna i po indikacijama određivanje dioptrije.

Internista će obaviti auskultatorni pregled srca i pluća, a predviđeno je i merenje krvnog pritiska i EKG nalaz i ukoliko je to potrebno i ultrazvučni pregled srca.

Svi zainteresovani građani, bez obzira da li imaju ili ne zdravstvenu knjižicu, moći će da u negotinskom Domu zdravlja obave i  laboratorijske analize krvi, žene na tumor marker jajnika Ca125, a muškarci tumorski marker za prostatu PSA.

Pacijenti će moći da izmere i šećer u krvi, s tim što najmanje osam sati pre toga ne bi trebalo da uzimaju hranu, a oni sa dijabetesom i određivanje HbA1C.

Zainteresovani za ove preglede, a reč je o šestoj akciji besplatnih preventivnih pregleda u organizaciji Ministarstva zdravlja i zdravstvenih ustanova širom Srbije, trebalo bi da, u bilo terminu između 8 i 16 časova, dođu u službu Opšte medicine u Domu zdravlja u Negotinu, odakle će biti upućeni na preglede.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.