Naslovna Društvo Nemar na sve strane: Neophodna prava akcija čišćenja

Nemar na sve strane: Neophodna prava akcija čišćenja

466
3

Sudeći po gomilama smeća po parkovima, oko stambenih zgrada i širom grada, Negotinu je neophodna prava prolećna akcija čišćenja.

Ovo su kontejneri u samom centru grada, iza prodavnice “Idea”, koje, osim za ovu i još jednu prodavnicu, služe pre svega stanarima zgrade iznad Komercijalne, Banane i zgrada u Dobropoljskoj i Lole Ribara.

Prepunjeni kontejneri, iz kojih se, naročito od kad je počelo proleće, širi nesnosan smrad mogu se videti i širom grada, u svim naseljima, ali i u predgrađu. O divljim deponijama širom opštine, da i ne govorimo.

Dečije igralište u naselju Borska; Foto: Ivana Pešić

Nisu pošteđena ni dečija igrališta. Zapravo ono jedino preostalo, igralište u naselju Borska, koje je svakodnevno, nakon noćnih terevenki, za koje stanari okolnih zgrada kažu da su sve češća, prepuno flaša i smeća.

Uz takve “žurke” ponovo strada parkovski mobilijar, ljuljaške, klupe, ali i kante za smeće, kandelabri….

Park u Karađorđevoj; foto: Facebook

Ovo je park u Karađorđevoj, prepun kesa sa smećem koje danima stoje tu, sadržaja davno ukvarenog. I ono malo spravica za decu se ne koristi, jer ko bi tamo pustio dete da se igra.

I ko je tu kriv? Stanari stambenih zgrada i kuća, nadležne službe? Da li bi kazne pomogle i koliko? Da li je neophodno da imamo video nadzor u širem centru grada?

Tek, počelo je proleće. Kreće i građevinska sezona koja će, takođe, dati danak napunjenim kontejnerima. A rešenja nigde.

3 KOMENTARA

  1. Криви сте ви сви зато што нико никога не пријављује, нико се никоме „не замера“ и зато што се нико од вас није никада побунио када надлежни (боље: надлажни) не раде свој посао. Зато што нико никада није ни испред сопствене куће, склонио ђубре и, на крају, зато што се такав пример даје сваким даном свуда!
    Али умете, да говорите о неким другима. Довољно је да одете до суседне Румуније, до села неког, не до већих места, и да видите колико је све чистије и уредније, односно да видите како изгледа цивилизација!

  2. da li su nekad kaznjenji oni koji bacaju pored kontejnera ili oni koji istresaju citave kante da bi proverili da li ima koja limenka unutra.da li su nekad mladi alkoholicari koji vilenjisu u Boirskoj u parkicu za decu legotimisani i zasto se taj deo ne ogradi i zakljucava uvece .Ugledajte se na evropske drzave,policija,komunalci,kazne i grad jesredjen.Mi ne mozemo da se resimo godinama pasa lutalica,a trazimo da grad bude fin.Pre dva dana u 21.30 video sam dve zene kako vade cvece u kutije iz leja prekoo puta Aleksandrovica,gospodje doterane .sta reci ko nam je kriov kad smo necivilizovani takav nam je i grad kakavi ljudi zive u njemu.

    • Право у среду! Само, те „госпође“ су, вероватно, угледне …

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.