Naslovna Hronika Negotinski vatrogasci iz snežnih smetova izvukli putara zaduženog za čišćenje

Negotinski vatrogasci iz snežnih smetova izvukli putara zaduženog za čišćenje

1790
0

Negotinski vatrogasci su tokom vikenda uspeli da iz snežnih smetova na Ciganskom groblju spasu zavejanog radnika službe za zimsko održavanje puteva.

Poslednje snežne padavine, ali i vetar koji je stvarao nanose naneo je neprilike ne samo meštanima krajinskih sela, koji su usled velikih smetova ostali bez prilaznih puteva do drugih sela i grada, već i putarima koji u brdsko-planinskom delu opštine čiste sneg.

Tako se dogodilo da je radnik službe za zimsko održavanje puteva, Dragan Stančulović, čisteći prilazni put ka Ciganskom groblju, zbog kvara ostao zaglavljen u snegu.

Kako sa svojom radnom mašinom nije mogao ni napred ni nazad, a sneg je i dalje padao, Stančulović je ostao zavejan, a ubrzo mu je nestalo i goriva, jer je zbog niskih temperatura bio prinuđen da se greje.

Visina snega je na tom potesu iznosila do dva i po metra, a vozač nije mogao pešice kroz visoke smetove do puta koji je bio udaljen nekoliko kilometara, pa su u pomoć priskočili pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Negotin.

Oni su motornim sankama odvezli vozaču radne mašine gorivo i dovezli mehaničara kako bi uklonio kvar, da vozilo nastavi sa svojim poslom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.