Naslovna Kultura Negotinski pesnik Vlasta Mladenović publikovao knjigu “Drainac i druge pesme”

Negotinski pesnik Vlasta Mladenović publikovao knjigu “Drainac i druge pesme”

429
0

U izdanju “Kulturistoka” i “Presinga” iz štampe je nedavno izašla nova zbirka pesama negotinskog pesnika Vlaste Mladenovića “Drainac i druge pesme”.

Dobitnik Drainčeve nagrade za 2018. godinu, Vlasta Mladenović oglasio se novom knjigom posvećenom upravo pesniku sa kojim je, po sopstvenom priznanju, godinama u saglasju.

“Moj provereni i agilni, moderni izdavač “Presing”, u saizdavaštvu sa “Kulturistokom”, objavio je moju novu knjigu “Drainac i druge pesme”. U njoj su sabrane pesme koje je potvrdilo vreme, odnosno književni znalci, kritičari, čitaoci, jer su objavljene u relavantnim časopisima, listovima, kao i na društvenim mrežama, izgovorene na književnim manifestacijama”, kaže za NG portal, Vlasta Mladenović.

I nova knjiga negotinskog pesnika beleži njegov senzibilitet, duboko poštovanje rime, a kako je istakla Biljana Dojčinović, redovni profesor na Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u recenziji ovog izdanja, “dovodi do neobičnih verbalnih i misaonih kombinacija”.

Mladenović, navodi ona, slično Draincu, “meša različite jezičke nivoe i osećanja, jer govori iz sebe gledajući oko sebe”.

“Moje pesme se temelje na klasičnim vrednostima naše i svetske književnosti, posebno na lirskoj osnovi jugoistočne Srbije, a ispevane u modernom aranžmanu. Taj spoj, tradicionalnog i savremenog, moj je po-etički put. Pesme su uglavnom u pesničkoj korespodenciji sa Radetom Draincem, koga ja izuzetno cenim, poštujem i razumem, zavičajno, naravno – jer poezija jugoistočne Srbije je vrhunska, a još uvek nedovoljno recepcijski sagledana, koji je pevao o svojoj „ljubljenoj Toplici“, ali je snagom svoga pesničkog izraza i tematikom bio istovremeno i kosmopolitski pesnik”, kaže o svojoj novoj knjizi Vlasta Mladenović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.