Naslovna Kultura Negotinski Istorijski arhiv dobio nove police za smeštaj arhivske građe

Negotinski Istorijski arhiv dobio nove police za smeštaj arhivske građe

234
0

Zahvaljujući Ministarstvu kulture i informisanja Istorijski arhiv Negotin nabavio je 47 novih polica za smeštaj 282 metra arhivske građe.

Foto: Istorijski arhiv Negotin

Istorijski arhiv u Negotinu poslednje dve godine posvetio se intenzivnoj adaptaciji arhivskog prostora podrumskim prostorijama upravne zgrade. Ustanova koja je i osnovana sa ciljem da se bavi zaštitom arhivske građe i registraturskog materijala kako na terenu, tako i dokumetacije koja je pohranjena u arhivskim depoima, tada je nabavila 49 arhivskih polica za smeštaj dosijea radnika nekadašnje Industrije hemijskih proizvoda Prahovo i arhive negotinskih tužilaštava.

Sada su, zahvaljujući Ministarstvu kulture i informisanja nabavili još 47 metalnih arhivskih polica koje su im omogućile da arhiviraju čak 282 metra arhivske građe.

Foto: Istorijski arhiv Negotin

Projekat nabavke arhivskih regala za Istorijski arhiv u Negotinu i odeljenje u Boru sa 300.000 dinara finansiralo je resorno ministarstvo.

“Od tri ponude, Najpovoljnija je bila ona koju je dostavila Zanatska radnja „Metalac Stanković Svrljig“ iz Svrljiga. Dobavljač je u određenom roku isporučio 47 komada polica. Svaka polica može da primi šest metara arhivske građe, a mi smo ovim obezbedili arhivske police za smeštaj 282 metra. Zahvaljujemo se Ministarstvu kulture i informisanja što je podržalo naš projekat i obezbedilo nam sredstva da rešimo smeštaj u prvom redu one arhivske građe koja bude preuzeta od ugašenih registratura, tako i one arhivske građe tako i one arhivske građe koje posedujemo”, kaže arhivski savetnik ma Nenad Vojinović, direktor Istorijskog arhiva Negotin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.