Naslovna Društvo COVID-19 Negotinski  bazen od 11. avgusta ponovo počinje sa radom

Negotinski  bazen od 11. avgusta ponovo počinje sa radom

1525
0

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin na današnjoj sednici doneo je preporuku o korišćenju gradskog bazena počev od utorka, 11. avgusta.

Nakon što su bazeni i u okolnim opštinama i gradovima ponovo počeli da primaju kupače i negotinski Štab za vanrednu situaciju doneo je preporuku da od 11. avgusta bazen u Negotinu počne sa radom.

Kao i ranije i ovoga puta će posetiocima biti omogućeno da usluge bazena koriste besplatno sredom, dok će ostalim danima cena ulaznice biti 100 dinara.

Lokalna samouprava donela je odluku da deca i mladi do 18 godina mogu da se svakodnevno kupaju besplatno.

Korišćenje gradskog bazena u Negotinu građanima je omogućeno uz preduzimanje svih preporučenih epidemioloških mera.

Štab je preporučio zaposlenima i korisnicima da pojačaju higijenu ruku i ličnu higijenu, a u dezobarijeri na ulasku u bazen će takođe biti pojačana dezinfekcija. Uz to će na ulazi biti poslavljeni  i dispenzeri za ruke sa dezinfekcionim sredstvom na bazi alkohola.

Biće pojačana i dezinfekcija dohvatnih i sedalnih površina, a svakodnevno će se prati platoi i gazne površine.

 “Pod suncobranom mogu da se nalaze samo dve osobe osim porodica sa malom decom, a razmak između ležaljki koji zauzimaju jedna ili dve osobe osim porodica sa malom decom moraće da iznosi najmanje dva metra”, navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije.

Zabranjeni su timski sportovi u vodi ili na obali koji uključuju bliski kontakt, a broj korisnika bazena biće ograničen u skladu sa fizičkim merama održavanja distance i boravka na otvorenim bazenima.

“Barovi i kafići moći će da služe hranu samo zapakovanu u orginalnim pakovanjima, stolovi u baru moraju da budu udaljeni najmanje 1,5 metara, a u barovima i kafićima na bazenima nije dozvoljeno organizovati zabave ili proslave”, dodaje se u saopštenju.

Zaposleni i posetioci u zatvorenim prostorima moraće obavezno da nose maske. Radnici ove radne jedinice će, u slučaju da imaju povišenu temperaturu, morati da ostanu kod kuće, uz preporuku da odu na testiranje.

Kako bi se određene mere sprovodile biće povećan broj osoblja na otvorenim bazenima, a sprovođenje mera epidemiološke zaštite na bazenu nadgledaće i Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin preko nadležne inspekcijske službe Opštinske uprave opštine Negotin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.