Naslovna Hronika Negotinska policija od danas i zvanično u novim prostorijama

Negotinska policija od danas i zvanično u novim prostorijama

2813
0

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović označio je danas početak rada nove policijske stanice u Negotinu čija je adaptacija počela prošle godine. 

Raport; Foto: Dragiša Radulović

U renoviranje i opremanje nove policijske stanice, koja se prostire na 1457 metara kvadratnih, Ministarstvo unutrašnjih poslova uložilo je 40 miliona dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila za ove namene 9 milona dinara.

Zvaničnici policije sa predsednikom opštine Negotin Vladimirom Veličkovićem; Foto: Dragiša Radulović

Nove prostorije, jedne od najsavremenih policijskih stanica u ovom delu Srbije, sada pružaju mogućnost meštanima naše opštine da završe sve upravne poslove na jednom mestu, kao što je pribavljanja ličnih dokumenta, ali i bolje uslove svakodnevnog rada policije.

Kosta Stojanović, Branislav Stojanović, Nebojša Stefanović i Vladimir Rebić; Foto: Dragiša Radulović

Današnja poseta ministar unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića i direktora policije Vladimira Rebića, bila je prilika da razgovaraju sa načelnikom policijske uprave Bor Branislavom Stojanovićem, načelnikom policijske ispostave Negotin Kostom Stojanovićem i predsednikom opštine Negotin Vladimirom Veličkovićem, o budućim koracima i planovima.

Sledeća faza će biti povezivanje video nadzora koji postoji u školi sa policijskom stanicom ali izgradnja novog video nadzora koji će omogućiti nadzor ulaza u svako naseljeno mesto na teritoriji opštine Negotin a ono će biti povezano sa policijskom stanicom. Time će biti osigurani domovi ali i povećana bezbednost građana. Mi se trudimo da tehnikom nadomestimo tamo gde nema dovoljan broj policajaca. Raspisani su konkursi za desetak novih policajaca na nivou policijske uprave i oni će biti primljeni u narednom periodu. Mi ćemo raspisati novi konkurs i nadam se da će se i iz Negotina javiti više kandidata. Želimo da stimulišemo tehničke mere jer one štede novac, ali hoćemo i mobilnije snage i mobilniju policiju“, rekao je ministar policije prilikom današnje posete novoj policijskoj stanici u Negotinu.

Radni sastanak; Foto: Dragiša Radulović

Sada već bivša zgrada policijske stanice u Negotinu, kako je danas ministar policije Nebojša Stefanović najavio, biće data lokalnoj samoupravi na korišćenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.