Naslovna Društvo COVID-19 Negotinska “Pčelica” apelovala na roditelje: Usluge vrtića koristite samo ako je neophodno!

Negotinska “Pčelica” apelovala na roditelje: Usluge vrtića koristite samo ako je neophodno!

654
0

U susret početku školske godine Predškolska ustanova “Pčelica” donela je operativni plan organizacije i ostvarivanja vaspitno-obrazovnog rada, ali i preventivne mere zaštite i sprečavanja širenja virusa korona.

U Predškolskoj ustanovi “Pčelica” u Negotinu apelovali su na roditelje da ukoliko imaju mogućnosti, decu ne dovode u vrtić.

Školska godina će, ističu, početi u utorak 1. septembra uz poštovanje svih propisanih mera, kao i do sada, od merenja temperature zaposlenih, dece i roditelja beskontaktnim toplomerom na ulazima u obe zgrade, dezobarijera, dezinfikovanja radnih površina i podova, pranja ruku, do nošenja zaštitnih maski i poštovanja međusobne distance.

“Nažalost, shodno našim prostornim i kadrovskim kapacitetima, moraćemo da prilagodimo kapacitet dece na najviše 80 odsto na nivou ustanove. To neće biti otežavajuća okolnost u jaslicama i u poludnevnom pripremnom boravku, gde i inače imamo manji broj dece, pa aktivnosti mogu i rad mogu da se organizuju uz poštovanje svih preporuka, ali hoće u ostalim grupama”, kaže Sandra Alavuk, pomoćnik direktora Predškolske ustanove “Pčelica”.

Kako je predškolski, pripremni program obavezan, u vrtiću ističu da mogu nesmetano, rasporedom stolova da organizuju aktivnosti.

“Sprovođenje vaspitno-obrazovnog rada možemo da realizujemo u punom kapacitetu, ali u ovim i ostalim grupama nećemo moći da u punom kapacitetu organizujemo odmor, odnosno spavanje dece. Shodno preporukama Kriznog štaba i na osnovu mišljenja Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru moramo da obezbedimo distancu od najmanje metar, što u odnosu na kvadraturu soba, uz korekcije nameštaja, može da bude do 16 kreveta. Zato apelujemo na roditelje ukoliko im nije neophodno i mogu da se snađu na drugi način da decu ne dovode u vrtić, pa će im shodno tome i račun za usluge biti umanjen”, kaže Sandra Alavuk, pomoćnik direktora Predškolske ustanove “Pčelica”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.