Naslovna Kultura Negotinska biblioteka priredila tradicionalan program “Škole svom gradu”

Negotinska biblioteka priredila tradicionalan program “Škole svom gradu”

211
1

U okviru Majskih svečanosti Narodna biblioteka “Dositej Novaković” održan je program „Škole svome gradu“.

Učenici OŠ „12. septembar“, Foto: Narodna biblioteka, Jelena Brzulović

Ovogodišnji program “Škole svom gradu” okupio je učenike osnovnih škola “12. septembar”, “Vera Radosavljević”, “Branko Radičević”, “Vuk Karadžić”, ali i “Pavle Ilić Veljko” iz Prahova i “Jovan Jovanović Zmaj” iz Jabukovca. Program su uveličali i budući đaci prvaci, mališani predškolskih grupa vrtića “Pčelica”.

Učenici OŠ „Branko Radičević“, Foto: Narodna biblioteka, Jelena Brzulović

Ovom prilikom uručene su i nagrade najuspešnijim autorima likovnih i literarnih priloga na konkursu koji je ove godine simbolično nosio naslov “Tajne starog Negotina”.

Prvu nagradu ponele su: Marija Marinović, učenica trećeg razreda OŠ „Vuk Кaradžić“ u mlađem uzrastu i Sofija Birucić, učenica sedmog razreda iste škole u starijem uzrastu. U kategoriji đaka od petog do osmog razreda pohvaljena je Dragana Nedeljković, učenica sedmog razreda OŠ „Branko Radičević“.

Andrija Jovanović, učenik petog razreda Osnovne škole „Vera Radosavljević“ osvojio je prvu nagradu na likovnom konkursu, a Marija Stojanović, učenica šestog razreda OŠ „12. septembar“ je pohvaljen. Svima su, uz diplome, na dar uručene i knjige, poklon negotinske biblioteke.

Pripremna grupa Predškolske ustanove „Pčelica“, Foto: Narodna biblioteka, Jelena Brzulović

Inače, ovaj program je Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ Negotin organizovala uz tehničku i logističku podršku Doma kulture “Stevan Mokranjac”, a pod pokroviteljstvom Opštine Negotin.

1 KOMENTAR

  1. Lepa saradnja i lepo osmisljena kulturna akcija, ali pitam nadlezne iz biblioteke, da li se jos secaju svog dugogodisnjeg legendarnog direktora, profesora Caslava Jovanovica, sada Kragujevcanina. Da li ga nekada pozivaju. Da li ga pitaju kako zivi i da li pise. Moj profesor je izvrstan pedagog i analiticar bio. Mozda bi mogli da mu organizujete jedno predavanje. Imao bi sto-sta da kaze. Hvala Bogu jos je zdrav i vitalan. Unapred se izvinjavam ukoliko suprotno cinite, a ja nisam o tome informisan.pozdrav

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.