Naslovna Sport Negotinke na spisku za reprezentativno okupljanje

Negotinke na spisku za reprezentativno okupljanje

782
0

U Sportskom kampu Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Karatašu, u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije,  od 13. do 23. juna odrzaće se pripreme najboljih košarkašica Srbije za 2005. i 2006. godište.

Jelica Živković i Teodora Trkulja

Na spisku pozvanih za Razvojno trenažni centar među 30 najtalentovanijih košarkašica su i Negotinke, Teodora Trkulja i Jelica Živković.

“Srećna sam što sam na spisku pozvanih igračica. Daću sve od sebe da se radom nametnem i da sebe, svoj grad i svoj klub predstavljam na najbolji mogući način. Pozivam ujedno i svu decu da krenu da se bave sportom, a pre svega košarkom, jer je ona nešto najlepše i čini te posebnom“, kaže Teodora Trkulja.

Među osam trenera koji će u Sportskom kampu Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Karatašu raditi sa najperspektivnijim košarkašicama Srbije je i Dušan Mandić, trener negotinskog KK “Hajduk Veljko”.

“Prvo želim da čestitam našim igračicama. Ovo je lepo priznanje za njih, ali ujedno i obaveza da nastave sa napornim radom koji ih je uz njihov talenat i doveo do ovde. Takođe sve njihove saigračice iz tima zaslužuju čestitke jer je ovo ujedno i uspeh celog kluba, naše porodice. U klubu postoji još nekolicina igračica koje imaju potencijal za nešto više i nadam se da će ovi pozivi njihovim saigračicama biti podstrek i za njih same da rade još više, da napreduju i razvijaju se po notama našeg sportsko-pedagoškog plana i programa koji ima za cilj formiranja kvalitetnih sportista, a prevashodno stvaranje zdravih i dobrih ljudi”, kaže Dušan Mandić.

U radu ovog Razvojno trenažnog centra minulih godina negotinsku žensku košarku sa uspehom je predstavljala Milena Trailović, koja je za ovo okupljanje sprečena zbog obaveza oko prijemnog ispita za srednju školu.

“Poziv našim igračicama je pokazatelj da u našem gradu postoji dobar osnov za stvaranje neke lepe košarkaške budućnosti. Izuzetno sam ponosan na Teodoru koja jako zrelo razume košarku i ima glavu plejmejkera, a naročito na Jelicu koja je 2007. godište i ovu godinu je trebalo da iskoristi samo za neko uvođenje u ozbiljniji rad, ali se ipak njen talenat već sada prepoznao i zasluženo se našla međju 30 najboljih u 2006. godištu, što je ogromno priznanje”, dodaje Mandić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.