Naslovna Kultura Negotinka Ana Jovanović objavila svoj prvi roman „Vera je gola“

Negotinka Ana Jovanović objavila svoj prvi roman „Vera je gola“

1268
0

U izdanju Krika iz štampe je nedavno izašao roman „Vera je gola“,  Ane Jovanović, autorke bloga Poštena vLajna.

Detalj sa promocije u Zemunu, Olga Tomović, Ana Jovanović i Jelena Dilber; Foto: Svetloslikar

Čitalačka publika u Zemunu, već je bila u prilici da iščitava književni prvenac Negotinke Ane Jovanović „Vera je gola“, za koji i sama kaže da je surovo iskren i da je odlomak njene duše. Promociju su, pored autorke, uveličale i Olga Tomović, urednica portala „Konkretno“ za koji Jovanovićeva piše, lektorka Jelena Dilber i Bend Mostonga.

 „Uvodeći nas grubo kroz otvorenu seksualnu igru na samom pragu svog, uobličenog riječima, neobičnog mentalnog sklopa, ogolivši sebe za osudu i prozivku, šokirajući čitaoca, „Vera“, što se duže otvara i čita, to se više slojeva promišljanja i poimanja života na njoj nakuplja i sada iako ogoljena, ona postaje ogrnuta prepoznatljivim sarkazmom kojim rečenice njene odišu. Dok autor pokušava da nas izbezumi svojim sadržajem, ne može nam izmaći fina intelektualna igra izvrtanja stvarnosti i izvrgavanja iste, kao i lažnog morala, oštroj kritici kojom vlada”, zapisuje u recenziji Aninog prvog romana Olja Novaković.

Naslovna strana romana

Ana Jovanović beskompromisno i bez dlake na jeziku oglasila se, za puritanske pojmove, jednom netipičnom knjigom, surovom, mračnom, erotičnom, prepunom igra reči. Nema sumnje, a kaže to i njena recenzentkinja, profesorka književnosti i pisac Olja Novaković, da Ana ovom knjigom i šokira. Namerno, verujemo.

 “Uz ovu knjigu će vam trebati čaša, voda i kašikica sode bikarbone jer je na trenutke nesvarljiva. Izraz težak i zagađen preteškim riječima i scenama, ali u potpunosti životan i svakodnevan. Pisac nam gura pod nos sve teško podnošljive mirise ljudskih poroka, koje svi pokušavamo sakriti od ostatka svijeta. Zato je „Vera“ gola. Ogoljena i jaka u svojoj jedinstvenosti. „Vera“ je gangbang sa Milerom, Bukovskim i Markiz de Sadom. Teška. Preintezivna. Izazov. Prvu stranicu otvarate isključivo na svoju odgovornost”, dodaje Olja Novaković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.