Naslovna Društvo Negotinac  Uroš Stojanović treći na Državnom takmičenju osnovaca iz fizike

Negotinac  Uroš Stojanović treći na Državnom takmičenju osnovaca iz fizike

851
1

Uroš Stojanović, učenik Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Negotina na Državnom takmičenju za osnovce iz fizike, održanom ovog vikenda u Kladovu, osvojio je treće mesto.

Uroš Stojanović sa mentorom Natašom Paović Đorđević na takmičenju u Kladovu; Foto: Maja Stojanović

Nakon prošlogodišnjeg velikog uspeha i osvojenog drugog mesta na državnom takmičenju iz fizike, Uroš Stojanović, učenik osmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Negotina, uspeo je i ove godine, na istom takmičenju, da pokaže svoje znanje i postigne veliki uspeh.

Za samo  0,8 poena, Uroš je ove godine bio slabiji od drugoplasiranog u kategoriji osmog razreda na takmičenju iz fizike, koje u Kladovu okupilo oko 550 takmičara iz cele Srbije.

Najuspešniji mladi fizičari sa ovog takmičenja obezbedili su plasman na Srpsku olimpijadu iz fizike, a najbolje plasirani predstavljaće Srbiju na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi.

Čestitamo Urošu Stojanoviću i nastavnici Nataši Paović Đorđević, koji su i ove godine na ovom velikom takmičenju mladih fizičara odbranili boje našeg grada.

1 KOMENTAR

  1. Ljudi, hvala vam što napokon mogu da pročitam neku lepu i normalnu vest u novinama. Momak samo nastavi! Takvi kao što si ti su potrebni Srbiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.