Naslovna Ekonomija Nastavljena sezona ulaganja u putnu infrastrukturu na teritoriji opštine Negotin

Nastavljena sezona ulaganja u putnu infrastrukturu na teritoriji opštine Negotin

1203
0

U opštini Negotin u toku su radovi na rehabilitaciji putne mreže. Nedavno su sredstvima iz opštinske kase asfaltirane deonice u Šarkamenu, Brestovcu, Didićima, Malajnici, Urovici i Dušanovcu.

Radove u Urovici u ulici Vuka Кaradžića, u dužini od 460 metara realizuju meštani i lokalna samouprava po programu „Dinar na dinar“, a koštaju oko tri miliona dinara.

U Dušanovcu su asfaltirane dve deonice od 245 i od 360 metara, a radove vredne 4,4 miliona dinansirala je sa 2,6 miliona opština Negotin, a sa 1,8 miliona meštani Dušanovca.

U Brestovcu su ekipe Preduzeća za puteve “Štrabag” asfaltirale 200 metara puta, ukupne vrednosti od 1,44 miliona dinara, a u Šarkamenu deo puta u dužini od 215 metara. Ti radovi su koštali 1.354.500 dinara.

U Mesnoj zajednici Didići (Malajnica) asfaltirane su dve deonice u ukupnoj dužini od 600 metara. Sredstva u visini od 2,8 miliona dinara obezbedila je lokalna samouprava.

I u Malajnici je asfaltirano ukupno 600 metara puta, ali na pet deonica. Ovi radovi koštali su 3,6 miliona dinara, od kojih je iz budžeta izdvojeno 3,2 miliona, a 400.000 dinara su izdvojili meštani u okviru programa “Dinar na dinar” zahvaljujući kojem je asfaltirana jedna od deonica u dužini od 130 metara.

“U toku su javne nabavke za krpljenje i presvlačenje puteva na teritoriji opštine Negotin, vrednosti 32 miliona dinara. Sa dosadašnjih 27 miliona koliko smo do sada investirali u ovoj godini doći ćemo na iznos od 59 miliona za putnu infrastrukturu u Negotinu i mesnim zajednicama, što je uzevši u obzir ovakvu godinu, respektabilan iznos”, kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.