Naslovna Politika Narodni radikali Negotinske krajine priredili 9. „Dunavski forum“: Bojkot kvazi – izbora

Narodni radikali Negotinske krajine priredili 9. „Dunavski forum“: Bojkot kvazi – izbora

581
1

U organizaciji Narodnih radikala Negotinske krajine minulog vikenda održan je tradicionalni, deveti po redu „Dunavski forum“ u prostoru Konaka „Popović“.

Foto: Nenad Džadžić

Ovogodišnji „Dunavski forum“  bio je posvećen debati „Srbija  – nekad i sad“, a započeo je odavanjem počasti minutom ćutanja nedavno preminulim članovima, pesniku Goranu Vučkoviću i dr Tomislavu Petroviću, prvom načelniku ginekološkog odeljenja negotinske bolnice.

Narodni radikali, ističe se u njihovom Dunavskom proglasu, podsećaju da je Srbija pre jednog veka bila „primer i oličenje nesalomive i neuništive slobodarske ideje, da sav srpski narod, nakon viševekovne porobljenosti, konačno živi pod istim krovom, u jednoj državi na čijem su čelu bili: kralj Petar Prvi Karađorđević, prestolonaslednik  – regent Aleksandar Prvi Karađorđević i Vlada Kraljevine predvođena Narodnom radikalnom strankom Nikole Pašića“.

„Srbija danas je neslobodna i nedemokratska zemlja u kojoj ne postoje elementarni uslovi za normalan, ljudski dostojanstven život, dok je o osnovnim političkim slobodama suvišno i govoriti. Umesto pravne države, imamo partijsku državu u kojoj apsolutnu vlast ima jedan čovek“, ističu narodni radikali i dodaju da za njih „najavljeni bojkot kvazi-izbora nije i ne sme biti samo stav prema lažnim i neslobodnim izborima“, već da smatraju da je potreban „svekoliki, patriotski bojkot sveopštem ludilu koje hara Srbijom već deset godina“.

1 KOMENTAR

  1. Hm, Srbija je pre jednog veka bila deo Kraljevine SHS, sa razvijenom korupcijom upravo od strane Pašića, lošom politikom prema novim teritorijama (i narodima koji su tamo živeli) i uvodom u šestojanuarsku dikaturu. Mislim da literatura Mir Jam i romantizovana istorija ne smeju da nam budu osnov za sticanje slike o prošlosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.