Naslovna Društvo Nagrada đacima iz Kobišnice na “Radionici basnopisaca”

Nagrada đacima iz Kobišnice na “Radionici basnopisaca”

322
0

Zadužbina „Dositej Obradović“ iz Beograda nagradila je i ove godine učenike osnovnih škola iz Srbije  na konkursu „Radionica basnopisaca“. Među nagrađenima i učenici iz Kobišnice.

Nagrade đacima je uručio književnik Slobodan Stanišić; Foto: Privatna arhiva Daniele Pejčić

Staša Andrejević, Marina Gavrilović, Anastasija Krušković, Miloš Balačikić, Lazar Florić, Jovan Jonović i Veljko Simeonović, učenici trećeg razreda Osnovne škole „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici nagrađeni su juče u Beogradu drugom nagradom u kategoriji najboljih grupnih likovnih radova za rad „ Basna-knjiga“ na konkursu „Radionica basnopisaca“ Zadužbine „Dositej Obradović“.

Nagrađeni; Foto: Privatna arhiva Daniele Pejčić

Nagrade im je na svečanosti u Zoološkom vrtu uručio Slobodan Stanišić, jedan od najčitanijih pisaca za decu i mlade.

„Reč je o grupnom radu. Sedmoro dece je ilustrovalo sedam basni i od tih radova smo napravili knjigu. Organizatori su nas pohvalili za kreativnost i prelepu knjigu koja je ručno rađena. Proveli smo zaista divan dan u Beogradu. Deca su prvi put posetila ZOO vrt, družili su se i gledali i lutkarsku prestavu “Pinokio”. Svako dete je pojedinačno nagrađeno diplomama i knjigama”, ponosna je Daniela Pejčić, profesor razredne nastave na svoje đake.

Pored ove nagrade, odeljenju trećeg razreda Osnovne škole „Stevan Mokranjac“ iz Kobišnice  uručena je i pohvala, jedna od tri koju su dodelili predstavnici  Zadužbine „Dositej Obradović“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.