Naslovna Društvo Na Timoku kod Trnavca uvedena redovna odbrana od poplava

Na Timoku kod Trnavca uvedena redovna odbrana od poplava

248
0

Nakon što je jutros u 7 sati vodostaj Timoka kod Trnavca dostigao 292 centimetra uvedena je redovna odbrana od poplava.

Foto: Radomir Milošević

Redovna odbrana od poplava uvedena je na sektoru levog i desnog nasipa uz Timok kod Trnavca u ukupnoj dužini od 7,6 kilometara. Vodostaj je na ovom delu Dunava u 7 časova jutros iznosio 292, a u 12 sati 314 centimetara.

Redovna odbrana od poplava, uvedena  na Vodnoj jedinici “Timok Zaječar”, podrazumeva praćenje kretanja promena nivoa vode kao i promena stanja na odbrambenim linijama, ali i brojne druge mere koje će, u slučaju potrebe, biti primenjene.

Vodostaji na ostalim izveštajnim mernim mestima duž Timoka nisu premašili propisane granice, pa je tako u rejonu Crnog Timoka kod Bogovine vodostaj u 12 časova iznosio 152, Gamziogradu 147 cm, Belog Timoka u Knjaževcu 127, a Svrljiškog Timoka u Trgovištu 164 cm.

“Tokom 25. i 26. januara vodostajina Belom i Crnom Timoku dostići će i prevazići granice redovne odbrane od poplava”, navode u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije.

Vodostaji na Dunavu su u domenu srednje niskih i srednje niskih vrednosti za ovo doba godine, a temperatura vode je oko četiri stepena, što je iznad prosečnih vrednosti temperatura vode za ovo doba godine. Na izveštajnoj stanici Prahovo u 12 sati vrednost vodostaja iznosila je 231 centimetar.

“Vodostaj Dunava je u manjem opadanju i stagnaciji sa tendencijom stagnacije narednog dana, zatim porasta”, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.