Naslovna Politika Na sednici Skupštine opštine Negotin usvojen prvi rebalans budžeta

Na sednici Skupštine opštine Negotin usvojen prvi rebalans budžeta

316
0

Odbornici Skupštine opštine Negotin na današnjoj sednici usvojili su rebalans budžeta, Poslovnik Skupštine opštine, Strategiju ruralnog razvoja i druge odluke.

Većinom glasova odbornika vladajuće koalicije, stranaka okupljenih oko naprednjaka i socijalista, usvojen je prvi rebalans budžeta, koji je, kako reče za skupštinskom govornicom, Ljiljana Liculović, rukovodilac Odeljenja za budžet, finansije i lokalnu poresku administraciju, nastao zbog neraspoređenog viška prihoda iz ranijih godina, kao i neutrošenih sredstava od privatizacije i donacija.

Ovom odlukom su prihodi iz budžeta umanjeni za 1.657.000 dinara, a sredstva iz drugih izvora finansiranja povećana za 410.132.000 dinara.

Sredstva planirana rebalansom budžeta za ovu godinu iz svih izvora finansiranja iznose 1.667.401.000 dinara.

„U Odluci o prvoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu za 2019. višak prihoda od 55.619.000 dinaras osnosi se na ostvareni višak prihoda i primanja-suficit u iznosu od 21.073.000 dinara. Izvorni prihodi planirani su u iznosu od 510.388.000 dinara, ustupljeni 457.740.000 dinara. Očekivani transfer iz budžeta Republike Srbije koji je za 2019. utvrđen za opštinu Negotin iznosi 250.100.000 i iznos od 159.595.000 dinara odnosi se na nenamenske i namenske tekuće i kapitalne transfere u korist nivoa opština. Sredstva u iznosu od 37.040.000 dinara planirana su kao primanja od prodaje zemljišta i iznos od dva miliona kao primanja od prodaje finansijske imovine“, istakla je Ljiljana Liculović.

Sa 33 glasa od prisutnih 35 odbornika usvojena je ova odluka, ali i Poslovnik opštine Negotin i Strategija ruralnog razvoja do 2024. godine.

Odbornici su na današnjem zasedanju usvojili i rešenja o imenovanju Ivice Trajkovića za direktora Muzeja Krajine, a Nenada Vojinovića za direktora Istorijskog arhiva u Negotinu po nedavnim konkursima koji su sprovedeni. Oni su i u predhodnom periodu obavljali ove funkcije, a na konkursima za direktori bili su jedini kandidati.

Nadzorni odbor Javnog komunalnog preduzeća „Badnjevo“ dobio je novog nove članove, a usvojeno je i rešenje o izmeni rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje komasacije u Rajcu i Smedovcu, kao i o imenovanju članova Školskog odbora OŠ „Branislav Nušić“ u Urovici.

Sve tačke usvojene su bez diskusije, za nešto više od pola sata, a ni ovoj sednici nisu prisustvovali odbornici Demokratske stranke, koji poslednjih meseci bojkotuju rad lokalnog parlamenta.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.