Naslovna Društvo Na negotinski konkurs za sufinansiranje medijskih projekata stiglo 27 prijava

Na negotinski konkurs za sufinansiranje medijskih projekata stiglo 27 prijava

215
0

Javnom pozivu opštine Negotin za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja od javnog značaja za građane u 2020. odazvalo se 27 televizija, radio stanica, produkcija, štampanih i elektronskih medija.

Na konkurs za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja od javnog značaja za građane, ističu u opštini Negotin, stiglo je 27 blagovremeno podnetih prijava.

Televizije, radio stanice, ali i produkcije, štampani i elektronski mediji svojim projektima konkurišu za sumu od 8,4 miliona dinara, koliko je opština Negotin izdvojila za medije iz opštinske kase, 1,75 miliona dinara više nego prošle godine, što je i najveća izdvojena suma u Borskom okrugu.

Na ovogodišnjem konkursu najmanji iznos sredstava koji se odobrava po projektu je 10.000, a najveći 4,5 miliona dinara.

Prošle godine opština Negotin sufinansirala je sa 6.65 miliona dinara devet projekata i to: projekat “Informisanje javnosti o aktuelnim dešavanjima od značaja za život građana opštine Negotin” Televizije Trans u Negotinu sa 4,3 miliona dinara, “Negotin u slici” TV Istok u Salašu sa 900.000 dinara, “Negotinski mozaik” Televizije Kladovo sa 500.000 dinara, “Informativni most od zavičaja do dijaspore” Narodnih novina “Zavičaj” sa 300.000 dinara.

Projekat “Negotin kroz tradiciju i kulturu” Balcan media press iz Beograda je podržan sa 200.000 dinara, a projekat “Turistički i kulturni potencijali Negotina” zaječarske Agencije za proizvodnju radio i TV programa “Studio 101” sa 150.000 dinara.

Po 100.000 dinara dobili su: MM “Boned” iz Bora  za projekat “Stanje fizičke kulture i sporta u negotinskim školama”, Agencija za televizijsku produkciju “South Side” iz Niša za projekat “Mladi lideri ruralnog razvoja u Negotinu” i “Solaris media” iz Bora čiji se projekat zvao “Dijaspora i biznis – ulaganje u Negotinsku krajinu”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.