Naslovna Društvo Na javnim radovima u opštini Negotin angažovane 24 nezaposlene osobe

Na javnim radovima u opštini Negotin angažovane 24 nezaposlene osobe

905
0

Nacionalna služba za zapošljavanje odobrila je negotinskim ustanovama da u okviru javnih radova uposle 24 nezaposlene osobe sa evidencije te službe.

Foto: Muzej Krajine

Projekti javnih radova podržani su Istorijskom arhivu Negotin, Muzeju Krajine, Turističkoj organizaciji i Odeljenju za urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine opštinske uprave opštine Negotin.

Muzej Krajine u Negotinu angažovao je šestoro radnika koji će raditi na poslovima zaštite životne sredine, uređenju prostora Muzeja Krajine, Muzeja Hajduk Veljka, Mokranjčeve kuće i Spomen kompleksa na mestu pogibije Hajduk Veljka.

U vreme boravka stručne ekipe, radnici angažovani kroz javne radove radiće na uređenju i održavanju arheoloških lokaliteta “Mora Vagej” u Mihajlovcu, koji je deo rimskog limesa i kasnoantičkog lokaliteta “Vrelo” u Šarkamenu. Za ove namene Nacionalna služba za zapošljavanje odobrila je negotinskom muzeju 890.619 dinara.

Petoro nezaposlenih sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje angažovano je i kroz projekat “Moj grad, čist i lep 2020” Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine opštinske uprave opštine Negotin. Oni rade na poslovima čišćenja i uređenja pristupnih puteva gradu, kao i ćišćenja turističkih lokaliteta i javnih zelenih površina.

Foto: Istorijski arhiv

Na javnim radovima u negotinskom Istorijskom arhivu na projektu “Poboljšanje uslova za zaštitu životne sredine u kompeksu Arhiva i uklanjanju otpadnog papira”, vrednog 752.182 dinara, angažovano je petoro nezaposlenih.

Oni će do oktobra održavati zelene i javne površine i raditi na takozvanom izlučivanju bezvrednog registraturskog materijala i uklanjanja otpadnog papira.

Turistička organizacija opštine Negotin angažovala je kroz projekat javnih radova osmoro nezaposlenih.

Oni će biti angažovani na poslovima održavanja i uređenja Rajačkih pivnica i starog rajačkog groblja, ali i Rogljevačkih i Smedovačkih pivnica, na Kusjaku, vodopadu Sikolske reke u Mokranju, Vratnjanskim kapijama, kao i na uređenju i održavanju pešačke staze Negotin-Manastir Bukovo i delu biciklističke rute “Eurovelo 6” Mihajlovac- Kusjak.

Inače, na javnim radovima angažovane su osobe bez kvalifikacija, iz kategorije teže zapošljivih na četiri meseca, kojima će uz plaćene poreze i doprinose po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima, mesečno biti isplaćivano 22.000 dinara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.