Naslovna Kultura Ministarstvo kulture: Za festivale u istočnoj Srbiji od 120.000 do 1,2 miliona...

Ministarstvo kulture: Za festivale u istočnoj Srbiji od 120.000 do 1,2 miliona dinara

248
0

Ministarstvo kulture i informisanja podržalo je brojne projekte udruženja i ustanova iz Negotinske i Timočke Krajine u oblasti muzike, kulturne delatnosti nacionalnih manjina i kulturne delatnosti dece i za decu i mlade.

Završni koncert Hora i simfonijskog orkestra RTS-a na 54. „Mokranjčevim danima“, 2019.

Na konkursu Ministarstva kulture i informisanja Festival “Mokranjčevi dani”, koji organizuje negotinski Dom kulture “Stevan Mokranjac” podržan je sa 1.270.000 dinara.

U kategoriji muzike – stvaralaštvo, produkcija, interpretacija  je sa teritorije istočne Srbije podržan i donjomilanovački projekat “Džez istoka – koncertna serija grupe Eyot”  sa 900.000 dinara.

Etno grupa „Marinika“ na 11. Festivalu vlaške muzike „Gergina“, 2019.

Ministarstvo kulture je u oblasti kulturne delatnosti nacionalnih manjina podržao 12. internacionalni festival vlaške muzike “Gergina” istoimenog negotinskog udruženja sa 120.000 dinara, a isto toliko je izdvojio i za projekat “Moja ruža 3” negotinskog Kreativnog udruženja “Nego”.

Centar za kulturu Grada Bor je za 16. festival vlaške izvorne muzike dobio 150.000 dinara, a Festival kulture mladih iz Knjaževca za Veče romske kulture 120.000 dinara.

Etno grupa „Grivna“ iz Kladova na VEF-u, 2019.

Vokalni etno festival mladih (VEF) u Negotinu koji organizuje Kreativno udruženje “Nego” podržan je u kategoriji kulturne delatnosti dece i za decu i mlade sa 250.000 dinara. Isto toliko dobio je i kladovski festival “Border Rock” koji organizuje Udruženje “Metronom”.

U ovoj kategoriji sa po 250.000 dinara podržani su i projekti Narodne biblioteke “Njegoš” iz Knjaževca “Manifestacija dečje stvaralaštva – Čarobne police Bibi Slikovčice” kao i međunarodno predstavljanje Dramskog studija za decu Centra za kulturu Grada Bor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.