Naslovna Društvo COVID-19 Ministar Stefanović: Penzioneri budite oprezni, ne nasedajte na prevare! Pozovite 192 za...

Ministar Stefanović: Penzioneri budite oprezni, ne nasedajte na prevare! Pozovite 192 za pomoć

490
0

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da građani stariji od 65 godina koji je potrebna pomoć mogu da pozovu 192, dok se u njihovim opštinama ne formiraju kol centri i volonterske službe.

Foto: Ivan Mitrović

Ministar je objasnio da će preko kol centara, najstariji sugrađani jednim pozivom moći da dobiju volontere koji će im otići u kupovinu, a usluga dostave namirnica biće besplatna.

U Negotinu je inače formiran Situacioni centar Opštinske uprave preko kojeg stariji, pozivom na 019/ 544-000, 019/ 548-335 i 069/8482 785. mogu da zatraže pomoć.

Stefanović je pozvao građane da budu oprezni i da ne nasedaju na različite ponude prevaranata koji žele da im uzmu novac.

„Niste u obavezi, niti bilo kome treba da dajete novac zato što je otišao da vam kupi namirnice i ostale potrepštine. Država Srbija ovo radi za svoje najstarije sugrađane i nemojte, osim novca koji ćete dati za ono što vam je kupljeno, plaćati za usluge donošenja hrane, lekova ili bilo čega drugog. Volonteri, pripadnici policije, vatrogasaci, ljudi iz Crvenog krsta i civilne zaštite i svih drugih koji se u ovo budu uključili biće vam potpuno besplatno na usluzi“, poručio je Stefanović i zahvalio se svim ljudima koji su ponudili pomoć da, u ovim teškim vremenima, budu na usluzi najstarijim sugrađanima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.