Naslovna Društvo Milošu Balačikiću iz Kobišnice pohvala na međunarodnoj smotri “Čitalići 2018”

Milošu Balačikiću iz Kobišnice pohvala na međunarodnoj smotri “Čitalići 2018”

477
0

Miloš Balačikić, učenik drugog razreda Osnovne škole „Stevan Mokranjac“ iz Kobišnice učestvovao je na dvodnevnoj međunarodnoj smotri „Čitalići 2018 u Aleksincu gde je pohvaljen za svoj čitalački dnevnik.

Ovogodišnja Međunarodna smotra čitalaštva “Čitalići 2018” bila je posvećena značajnom jubileju, 200 godina od objavljivanja Vukovog Rječnika. Smotra je, inače, takmičarskog karaktera, a svake godine ima drugu temu, zarad jedinstvenog cilja – negovanje ljubavi prema knjizi i čitalaštvu.

Ovaj međuškolski projekat se realizuje u više kategorija u kojima učenici pokazuju znanja iz oblasti veštine čitanja, razumevanja pročitanog i pismenog izražavanja, čitaju zadate knjige, unose zapažanja i tražene odgovore u dnevnike.

Čitalački dnevnik Miloša Balačikića, učenika drugog  razreda kobišničke Osnovne škole “Stevan Mokranjac”, zasluženo se našao među najboljima u Srbiji. Prema oceni organizatora Miloš je ispunio sve predviđene i tražene kriterijume, pa je za svoj rad i pohvaljen.

Zajedno sa učiteljicom, Danielom Pejčić, ovaj dečak je učestvovao na dvodnevnoj finalnoj smotri u Aleksincu, na kojem je za decu organizovano druženje sa pesnicima Vlastom Cenićem, Violetom Jović i Ljiljanom Krstić, a za prosvetne radnike stručno usavršavanje.

“Upoznao sam pesnikinju Ljiljanu Krstić. Njenu pesmu “Prolećni raspored časova” smo čitali iz času. Upoznao sam i puno novih drugara i lepo sam se proveo”, kaže nam Miloš, inače vrstan recitator, učesnik opštinskog takmičenja recitatora.

Međunarodnu smotru čitalaštva ,,Čitalići”, ali  i Republičku smotru ,,Čitalići klikeraši“, kao i brojne propratne aktivnosti i konferenciju ,,Čitalići na Vukovom putu“ sa renomiranim predavačima, podržali su: Društvo školskih bibliotekara Srbije, Ministarstvo prosvete, Ministartsvo kulture, Republički pedagoški zavod, opštine Aleksinac i Čajetina.

“Manifestacija je zaista veoma posećena i lepo organizovana. Pored dodele nagrada deca su bila u prilici da odgledaju i pozorišnu predstavu, posete Muzej, druže se sa pesnicima, a za učitelje je organizovan seminar. Mi i, inače, na časovima, insistiramo da deca čitaju, da time bogate ne samo svoja znanja, već i fond reči, da se lepo izražavaju. Činimo to na način da deci bude zanimljivo”, kaže mr Daniela Pejčić, profesor razredne nastave.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.