Naslovna Društvo Miljani Mladenović druga nagrada na međunarodnom konkursu „Strip kaiš 2020“

Miljani Mladenović druga nagrada na međunarodnom konkursu „Strip kaiš 2020“

463
0

Miljana Mladenović, učenica šestog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ u Negotinu osvojila je na međunarodnom dečjem likovnom konkursu „Strip kaiš 2020“ drugu nagradu za svoj rad.

Nagrađeni strip Miljane Mladenović na međunarodnom dečjem likovnom konkursu „Strip kaiš 2020“

„Strip kaiš 2020“, u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd, okupio je oko 870  radova dece i mladih od pet do 18 godina iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Finske i Gudžarata u Indiji.

Miljana Mladenović, učenica šestog razreda Osnovne škole “Branko Radičević” iz Negotina osvojila je u kategoriji učesnika od 11 do 14 godina drugu nagradu za rad koji je radila u školi.

“Na ovaj konkurs sam prvi put slao radove, a inače svake godine učestvujem na likovnom konkursu na temu stripa u Novom Sadu, koji organizuje Centar za likovno obrazovanje dece i omladine Vojvodine. Poslao sam samo dva rada, Miljanin i rad Andrije Đurkovića. Bio sam siguran da su oba rada kvalitetna. Radili smo ih inače na redovnom času i nisu bili namenjeni za ovaj konkurs već u okviru nastavne jedinice koju smo obrađivali”, kaže Ljubiša Blagojević, nastavnik likovne kulture u OŠ “Branko Radičević”, predmetni nastavnik i mentor nagrađene učenice.

Eminentni stručni žiri u sastavu: Vladimir Vesović, strip autor i likovni pedagog, Filip Stanković, strip autor i Uroš Maksimović, grafički dizajner i ilustator, kako navode u Dečijem kulturnom centru, primat u ocenjjivanju davao onim radovima koji su ispunili zadatu formu strip – kaiša se jedne strane, kao i radovima koji su kompoziciono uspešno usaglasili likovne i literarne elemente, sa druge strane

“Pažnju žirija privukli su oni stripovi koji su poput filma imali dobru režiju. Кako sada nismo u mogućnosti da napravimo izložbu i susret u realnom prostoru i vremenu, preselili smo se na društvene mreže i pripremili virtuelnu izložbu i zanimljiv program za radoznale ljubitelje devete umetnosti”, istakla je u obaveštenju školi, Lidija Seničar, urednik likovnih programa Dečjeg kulturnog centra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.