Naslovna Društvo Mentorski program za žene sa invaliditetom: Otvoren konkurs za mentorine

Mentorski program za žene sa invaliditetom: Otvoren konkurs za mentorine

258
0

U okviru projekta “Mentorski program za žene sa invaliditetom”, koji prvi put u Srbiji sprovode udruženja FemPlatz i Ženska mirovna grupa – Pančevo uz podršku UN Women u Srbiji, otvoren je konkurs za mentorine.

Konkurs je otvoren od 6. do 20. februara i namenjen je devojkama i ženama sa invaliditetom iz cele Srbije, koje su zainteresovane da razvijaju svoje potencijale i uče iz iskustava, znanja i veština drugih žena sa invaliditetom.

Projekat “Mentorski program za žene sa invaliditetom” traje od septembra 2018. do juna 2019. godine, i realizuje se u okviru programa „Autonomija, glas, učešće osoba sa invaliditetom“, sa ciljem ostvarivanja prava i uspostavljanja novog načina osnaživanja žena sa invaliditetom kroz vršnjačku podršku.

Program treba da obezbedi platformu za jačanje glasa, učešća i autonomije žena sa invaliditetom za odlučivanje u svim oblastima.

Do sada su odabrane mentorke koje će učestvovati u realizaciji projekta i sprovedena je obuka za njihov rad sa mentorinama.

Izbor mentorki vršen je direktnim pozivanjem na osnovu njihovog učešća i aktivizma na unapređivanju položaja i vidljivosti žena sa invaliditetom u Srbiji.

Inače, Udruženje građanki FemPlatz radi u oblasti zaštite od diskriminacije i ostvarivanja prava žena i devojčica iz višestruko marginalizovanih grupa, a Ženska mirovna grupa – Pančevo (ŽMIG) od 2001. godine radi na razvijanju i afirmisanju kulture mira i nenasilja, i rodne ravnopravnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.