Naslovna Kultura Događaji Memorijal Mileta Paunovića u sredu 14. avgusta

Memorijal Mileta Paunovića u sredu 14. avgusta

373
1

U sredu koncert u čast priznatog trubača i osnivača odseka trube u negotinskoj muzičkoj školi. Nastupaju bivši đaci, kolege i prijatelji, kao i supruga Vionera i ćerka Ivana.

Udruženje „Balkanski istočnici“ i Dom kulture „Stevan Mokranjac“ organizovaće u sredu 14. avgusta prvi Memorijalni koncert u čast Mileta Paunovića, legendarnog trubača Negotinske Krajine.

Tako će pored takmičenja duvača i kamernih ansambala koje već četiri godine u negotinskoj Umetničkoj školi „Stevan Mokranjac“ okuplja najbolje učenike muzičkih škola, u čast profesora trube od ove godine biti organizovana još jedna manifestacija.

Zamišljena je kao mozaik koji bi trebalo da u jednoj večeri oživi stvaralaštvo Mileta Paunovića, kako na planu narodne vlaške muzike, tako i njegov dugogodišnji pedagoški rad u muzičkoj školi.

Prema najavama organizatora u programu učestvuju: Anamarija Danilović i David Surdanović, studenti trube na FMU u Beogradu, duvački orkestar „Barka“ iz Knjaževca, gajdaš Božidar Simenov iz Bugarske, solisti Valentina Dobrić i Vionera Paunović u pratnji orkestra „Balkanski istočnici“, kao i folklorni ansambl „Floričika” iz Jabukovca i vokalna etno grupa “Marinika”.

Osim Vionere Paunović, koja je uz podršku svog supruga ponela 2013. godine titulu “Čuvar narodne baštine” u TV serijalu “Šljivik” Radio televizije Srbije, na prvom memorijalnom koncertu u centru Negotina trubu će zasvirati i Miletova ćerka Ivana. Početak koncerta je u 21 sat.

1 KOMENTAR

  1. Cestitam organizatorima, ucesnicima i inicijatorima, koji cuvaju secanje i organizuju ovaj memorilal maestra Mileta Paunovica. Drago mi je sto ovim dokazuju da Negotin ne zaboravlja svoje vrhunske umetnike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.