Naslovna Društvo Međuokružno takmičenje na harmonici u Negotinu okupilo takmičare iz četiri okruga

Međuokružno takmičenje na harmonici u Negotinu okupilo takmičare iz četiri okruga

352
0

Više od 50 učenika nadmetalo se na Međokružnom takmičenju harmonikaša održanom u Umetničkoj školi “Stevan Mokranjac” u Negotinu.

Takmičenje harmonikaša postalo je već tradicija u negotinskoj Umetničkoj školi “Stevan Mokranjac” i ove godine okupilo je više od 50 učesnika iz Borskog, Zaječarskog, Pčinjskog i Kosovskomitrovačkog okruga.

Nastup takmičara ispratio je i ocenjivao žiri u sastavu: Srnica Radulović iz Muzičke škole “Stevan Mokranjac” iz Vranja, Darko Pešić iz OMŠ “Ranko Krivić” u Majdanpeku i Saša Dejanović iz knjaževačke OMŠ “Predrag Milošević”.

Viktor Cvetković sa Draganom Marinović Simonović

Umetničku školu iz Negotina predstavljalo je 20 takmičara, a najbolje plasirani  učenik je  Viktor Cvetković, iz klase Dragane Marinović Simonović, koji je laureat u predkategoriji.

Učenici  njene klase najbolji su takmičari šeste kategorije. Kamerni ansambl osnovne muzičke skole pod nazivom “Duo Mokranjac” koga čine: Damjan Dobrić i Marija Milosavljević, osvojio je prvu nagradu. Oni su se nedavno vratili sa 63. Festivala muzičkih i baletskih škola Srbije sa osvojenom  drugom  nagradom.

U drugoj kategoriji najbolji rezultat ostvario je Veljko Jonović iz klase Svetlane Kravčenko, osvojivši sa 98 bodova  prvu nagradu. Veljko je, inače, na  Republičkom takmičenju u Paraćinu  osvojio prvu nagradu.

Prve nagrade u predkategoriji osvojili su i Mihajlo Jonović, klasa Svetlane Kravčenko, Nikola Mikulović, klasa Dragane Marinović Simonović, Ognjen Avramović i Aleksandar Pavlović, iz klase Stefana Nikolića.

U drugoj kategoriji: Aleksa Mikulović iz klase Dragane Marinović-Simonović osvojio je prvu, a Alberto Sako iz klase Stefana Nikolića drugu nagradu.

I u trećoj  kategoriji postignuti su odlični rezultati. Damjan Dobrić (klasa Dragana Marinović-Simonović) osvojio je prvu, a Kristina Gavrilović (klasa Stefan Nikolić) drugu nagradu.

Dobar plasman je bio i u četvrtoj  kategoriji, u kojoj su naši takmičari osvojili drugu nagradu: Aleksandra Dumitrašković i  Danijel Pavlović iz klase Dragane Marinović Simonović, kao i Nikola Trifunović iz klase Stefana Nikolića.

deo klase Stefana Nikolića

U petoj kategoriji uspešni su bili: Bojan Ducić iz klase Stefana Nikolića koji je osvojio prvu nagradu, Maja Germanović iz iste klase koja je dobila treću nagradu, kao i Marko Ašanin (klasa Dragane Marinović Simonović), koji je, takođe, osvojio treću nagradu.

Visoku drugu nagradu u šestoj kategoriji osvojili su braća Nikola i Nemanja Nikolić u takmičenju kamernih ansambla.

Nikola Balanović sa Svetlanom Kravčenko

Nikola Balanović (klasa Svetlane Kravčenko) i Filip Matić (klasa Stefana Nikolića) osvojili su prvu nagradu u osmoj kategoriji u kojoj su se takmičili srednjoškolci.

Inače, najbolji u prvoj i petoj kategoriji bili su učenici OMŠ “Predrag Milošević” iz Knjaževca, Bogdan Pešić  i  Lazar Jončić koji je poneo ititulu laureata, dok je pobedu u četvrtoj kategoriji, na ovogodišnjem takmičenju harmonikaša u Negotinu, odneo Nikola Šepecanović iz Kladova, klasa Dušana Novčića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.