Naslovna Društvo Maturski koncert Davida Surdanovića

Maturski koncert Davida Surdanovića

433
0

David Surdanović priredio je sinoć u sali Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ maturski koncert na kojem se predstavio delima poznatih svetskih kompozitora za trubu.

David Surdanović, jedan od naših najtalentovanijih mladih umetnika maturskim koncertom zaokružio je svoje srednje muzičko obrazovanje u Umetničkoj školi „Stevan Mokranjac“.

Uz klavirsku saradnju nadahnutog i sjajnog Predraga Grujića, David je publici u prepunoj sali Umetničke škole, preneo izuzetno senzibilno i staloženo jedan od najlepših koncerata za trubu, Koncert za trubu u Es-duru Johana Nepomuka Humela.

Upravo sa ovim složenim delom David će se predstaviti i upisnoj komisiji na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Kao gost njegovog koncerta arijom iz Štrausove operete „Slepi miš“ i kompozicijom „U mom kraju“ Konstantina Babića predstavila se i Nena Đurić, koja će svoj maturski koncert prirediti za Spasovdan, u četvrtak, 6. juna od 18 sati, takođe u sali Umetničke škole.

Publika je zaista uživala slušajući Davidovo izvođenje Baratovog Andantea i Skerca, Gedikeove Koncertne etide iz opusa 49, a posebno u Iboovoj Sonati i Balajevom elegičnom Preludijumu kojim je efektno završio svoj poslednji srednjoškolski nastup.

Dirljiv i emotivan koncert Davida Surdanovića, koji je počeo kratkim podsećanjem na njegove školske dane, uz ugla profesora Predraga Tasića,  pokazao je, pre svega, da umetnička i klasična muzika ima svoje slušaoce u gradu iz koga je potekao i veliki Mokranjac, ali i talente koji će ovaj grad dostojno predstavljati gde god da ih život odnese.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.