Naslovna Ekonomija Kraljevina Norveška pomaže preduzetništvo sa više od pola miliona evra: Na listi...

Kraljevina Norveška pomaže preduzetništvo sa više od pola miliona evra: Na listi i projekti iz Negotina i Sokobanje

620
1

Kraljevina Norveška, preko projekta “Norveška za vas – Srbija”, podržava 68 preduzetnika, mikro i malih preduzeća u manje razvijenim opštinama u Srbiji sa 525.000 evra za unapređenje produktivnosti i otvaranje novih radnih mesta.

Kao rezultat ovih aktivnosti, očekuje se zapošljavanje najmanje 70 osoba kroz poboljšanje poslovanja postojećih preduzeća i osnivanje novih poslovnih subjekata.

Ova podrška odobrena je u okviru sprovedenog Javnog poziva koji ima za cilj da doprinese uravnoteženijem društveno-ekonomskom razvoju kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja i poveća socijalnu koheziju u manje razvijenim područjima.

“U narednim godinama, Norveška se nada značajnom napretku srpskog društva, koji je u korelaciji sa prioritetima naših programa finansijske podrške Srbiji, usklađenim sa srpskim prioritetima i agendom pristupanja EU. Posebno bih naglasio važnost ekonomskog razvoja, koji se temelji na inovacijama, preduzetništvu, otvaranju novih radnih mesta i predvidljivijim okvirom za funkcioniranje tržišta”, rekao je rekao je norveški ambasador u Srbiji Jorn Eugen Jelsta.

Ukupna vrednost projekata koje će sprovesti 31 početnik u poslovanju iznosi oko 290.000 evra, od čega Kraljevina Norveška finansira 247.000 evra, dok budući preduzetnici učestvuju sa oko 43.000 evra. Među podržanima je i Saša Mihajlović iz Negotina kome je za oblast mlekarstva odobrena subvencija od 7.732 evra, uz sopstveno učešće od hiljadu evra.

Podršku će dobiti i 37 mikro i malih preduzeća, a projekte ukupne vrednosti 365.000 evra, od čega Kraljevina Norveška izdvaja 279.000 evra, dok kompanije sufinansiraju ukupno 86.000 evra. U ovoj kategoriji sa 9.180 evra biće podržan projekat proizvodnje kućne hemije S2N Pro Trade d.o.o iz Sokobanje.

“Podrška je usmerena na nabavku određene opreme i mašina, koja je neophodna privrednim subjektima kako bi poboljšali poslovanje i zaposlili nove radnike. U predstojećem periodu, radićemo zajedno sa preduzetnicima i firmama na ispunjenju ciljeva poziva”, rekla je vršilac dužnosti menadžerke projekta “Norveška za vas – Srbija” Milica Došenović.

Kroz poziv koji je trajao od 21. maja do 15. avgusta 2019, zainteresovani su mogli da podnesu predlog projekta za nabavku opreme ili uvođenje usluga u iznosu do 10.000 evra, uz finansijsko učešće aplikanta. Tokom trajanja poziva, projekat je organizovao devet informativnih sesija na kojima je učestvovalo 112 zainteresovanih.

 

 

https://www.norveskazavas.org.rs/vtext/rezultati-javnog-poziva-dodela-bespovratnih-sredstava-pocetnicima-za-zapocinjanje-poslovanja-i-postojecim-preduzecima-za-razvoj

 

1 KOMENTAR

  1. Super..drzzava Norveska daje 528 000 evra..za…😀A kada tuda prodje TRANSEVROPSKI (Atlanski okean Crno more) i INTERKONTINENTALNI (Evropa.-Azija) Multimodalni (autoput,+zeleznicki kordor + recni Dunav -Majna -Rajna..i SVA TRI(3)TRANSEVROPSKA ) svaka druga kuca sa dvoristem ,od hilhada i hiljada tih prelepih kuca po desetinama i desetinama sela po Krajini i Kljucu i Istocnoj Srbiji ..kostace 528.000 evra…😀 I svaka milostinja..ce biti ruzna proslost…😀 Kada uskoro tu prodje,,ZABRANJENI KORIDOR,, …
    A pre toga biude skinut SELOTEJP SA USTA i CENZURISANI lokalni i regionalni lideri i celnici progovore. sopstvenimm gradjanima…😀😀😀😀…Ok …malo ce da pece…..jer godinama stoji na ustima……ali sta je to za Krajinske i ostale delije i becare iz CELE Istocne Srbije i Timocke krajine i Borskog okruga…….Za nase junacine koji se kao Hajduk Veljovi lavovinbore za svoj zavicaj..😀😀.. Poz.iz 🚞

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.