Naslovna Društvo Kraljevina Norveška pomaže otvaranje novih radnih mesta u Srbiji: Na spisku i...

Kraljevina Norveška pomaže otvaranje novih radnih mesta u Srbiji: Na spisku i opštine Negotin, Kladovo, Boljevac…

916
2

Kroz projekat „Norveška za vas“, Kraljevina Norveška izdvojila je 700.000 evra u okviru javnog poziva za podršku novim preduzetnicima i unapređenju produktivnosti postojećih preduzeća i otvaranje novih radnih mesta.

Kroz projekat „Norveška za vas“, Kraljevina Norveška izdvojila je 700.000 evra u okviru javnog poziva za podršku novim preduzetnicima i unapređenju produktivnosti postojećih preduzeća i otvaranje novih radnih mesta.

Predloge projekata za dodelu bespovratnih sredstava mogu da podnesu budući preduzetnici i postojeća mikro i mala preduzeća iz 91 lokalne samouprave, među kojima su i Negotin, Kladovo, Knjaževac, Boljevac i Sokobanja, a koje su obuhvaćene projektom do 17. jula. Maksimalna vrednost podrške može biti 10.000 evra.

Ovaj javni poziv ima za cilj da doprinese uravnoteženijem društveno-ekonomskom razvoju kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja i poveća socijalnu koheziju u manje razvijenim područjima. Kao rezultat ovih aktivnosti, očekuje se otvaranje najmanje 70 novih radnih mesta kroz poboljšanje poslovanja postojećih preduzeća i osnivanje novih poslovnih subjekata.

Poziv je podeljen u dve partije vredne po 350.000 evra. Prva je namenjena nezaposlenima koji žele da započnu poslovanje, a budući preduzetnici kojima bude odobreno finasiranje biće u obavezi da finansijski učestvuju u projektu sa deset odsto od ukupne vrednosti projekta.

Na drugu partiju mogu se prijaviti preduzeća registrovana u periodu od 1. januara 2014. do 31. decembra 2018, kojima je potrebna podrška za otvaranje novih radnih mesta, a biće u obavezi da daju gotovinski udeo od 20 odstvo od ukupnih troškova projekta.

Detaljni kriterijumi javnog poziva i dokumenta za podnošenje prijave dostupni su na sajtu projekta „Norveška za vas“.

Informativne sesije na kojima će svi zainteresovani moći da dobiju pojašnjenja i detaljnije informacije biće održane od 24. juna u Zrenjaninu (Multimedijalna sala), 25. juna u Velikoj Plani (Dom omladine), 26. juna u Loznici (Omladinski centar), 27. juna u Kraljevu (Regionalna privredna komora) i 28. juna u Leskovcu (Visoka poslovna škola strukovnih studija) od 10 sati i 30 minuta.

2 KOMENTARA

  1. Dobar dan. Ja sam iz Negotina. Otvaramo firmu za secenje iverice. Resenje stiglo. Sta dalje, ako zelite da pomognete u boljem i kvalitetnijem poslovanju.

  2. BOLJE DA DAJU VEĆE KREDITE ZA VEĆE PROJEKTE DA BI BILI KONKURENTNI NA SVETSKOJ BERZI/PLUS SUBVENCIJE DRŽAVE SRBIJE DA BUDU KAO U EVROPI/.
    MOJOJ ZEMLJORADNIČKOJ ZADRUZI JE POTREBAN DUGOROČNI KREDIT DO 10.000.000 $ SA 2% KAMATE GODIŠNJE,SA GREJS PERIODOM OD GODINU DANA ,GDE NASA ZADRUGA DAJE RUČNI ZALOG KAO GARANCIJU ZA KREDIT/u stoci za tov,elektrani na bio-gas koja će biti izgradjena od Vašeg novca,objekti/štale,magacini/
    OVAJ PREDLOG PROJEKTA DA NORVEŠKA PODRŽI FINANSIJSKI KAO KREDIT ILI KAO PARTNER U PROJEKTU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.