Naslovna Kultura Događaji „Krajinska berba“ na Rogljevačkim pivnicama

„Krajinska berba“ na Rogljevačkim pivnicama

779
0

Na Rogljevačkim pivnicama u subotu, 7. septembra biće organizovana “Krajinska berba”, manifestacija u čast vina, vinograda i grožđa, koju organizuje Udruženje “Rogljevačke pivnice”, Mesna zajednica Rogljevo i Turistička organizacija, pod pokroviteljstvom opštine Negotin.

Fotografija: Živojin Mihajlović

I ove godine domaćini su uz tradicionalnu berbu grožđa u rogljevačkim vinogradima koja počinje u 15 časova, demonstraciju obrade grožđa na tradicionalan način i izbor najlepše beračice grožđa, spremili sadržajan program u kojem će učestvovati KUD “Voja Čurić” iz Kobišnice, kulturno umetničko društvo iz Bugarske, ali i Dragoslav Stanisavljević iz Čubre, Lazar Savić, gajdaš iz Svrljiga, Vlastimir Bačilović iz Bora, Marija Stanojević, student Fakulteta muzičke umetnosti na odseku solo pevanja.

U muzičkom delu programa nastupiće Orkestar Mileta Kostadinovića Cabe, ali i duvački orkestar i specijalni gosti.

Organizatori pozivaju devojke, zainteresovane za učešće na izboru za najlepšu beračicu, za koje su obezbeđene vredne nagrade, letovanje u Grčkoj, da se prijave putem telefona 060/45 99 464.

Za sve posetioce ove manifestacije, u okviru koje će biti organizovan i mini bazar starih zanata i poljoprivrednih proizvoda, obezbeđen je besplatan organizovan prevoz do Rogljevačkih pivnica. Polazak je u 14 sati kod Pedagoške akademije, a povratak u 21 sat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.