Naslovna Društvo COVID-19 Korisnica i radnica negotinskog Doma “Sveti Nikola” puštene iz sokobanjske kovid bolnice

Korisnica i radnica negotinskog Doma “Sveti Nikola” puštene iz sokobanjske kovid bolnice

793
0

Iz Specijalne bolnice za plućne bolesti u Sokobanji nakon što je kontrolni test pokazao da su negativne, u Negotin su se vratile radnica i korisnica Ustanove za stare Sveti Nikola”.

Kako saznajemo, obe žene, koje su zbog pozitivnog rezultata na prisustvo virusa korona bile hospitalizovane u kovid bolnici u Sokobanji, vratile su se nakon što je kontrolni test pokazao da su negativne.

Po proceduri, one će i u narednih 14 dana biti u samoizolaciji kada će im ponovo biti rađen kontrolni test.

“Korisnica koja je sada sada stigla iz sokobanjske bolnice provešće narednih 14 dana u karantinu u posebnom kovid odeljenju koje smo napravili, a radnica će biti u svom domu. Očekuje nas u sredu ponovno testiranje svih zaposlenih i korisnika doma”, kaže Stevan Šarčević, upravnik i vlasnik Ustanove za stare Sveti Nikola” u Negotinu.

S obzirom da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja omogućilo prijem novih korisnika u svim ustanovama socijalne zaštite za smeštaj, u “Svetom Nikoli” ističu da imaju slobodnih mesta, ali da će prijem novih korisnika u skladu sa instrukcijama resornog ministarstva, obaviti u saradnji sa epidemiolozima.

“U cilju zaštite i sadašnjih i novih korisnika, novoprimljeni će, bez obzira na negativni test, biti u izolaciji u našem posebnom kovid odeljenju 14 dana”, dodaje Šarčević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.