Naslovna Društvo Jubilej negotinske OŠ „Vuk Karadžić“: Promovisan 120. broj školskog lista „Prvi koraci“

Jubilej negotinske OŠ „Vuk Karadžić“: Promovisan 120. broj školskog lista „Prvi koraci“

362
0

U okviru obeležavanja 195. godišnjice Osnovne škole „Vuk Karađžić“ sinoć je u svečanoj sali škole promovisan školski list „Prvi koraci“. Nagrađeni su najuspešniji likovni i literarni stvaraoci.

Mnogi učenici naše najstarije škole „Vuk Karađžić“ u proteklim decenijama oprobali su se kao likovni i literarni stvaraoci i njihovi uspešni prvi koraci u umetničkom svetu bili su nagrađeni i pohvaljeni.

U 120. broju školskog lista „Prvi koraci“ , koji je publici predstavljen sinoć, sabrani su radovi najuspešnijih i najtalentovanijih đaka škole domaćina, koji su osvojili nagrade na literarnom i likovnom konkursu.

Među najmlađim učenicima najuspešnije su se rečima na literarnom konkursu izborili učenici trećeg razreda. Najbolji među njima je Stefan Stojimirović. Drugu nagradu podelile su  Petra Milanović i Dunja Stojičević, a treću Klea Kovač i Snežana Savić, učenica prvog razreda.

Među učenicima starijih razreda koji se pera late već godinama i čiji su radovi već nagrađivani, najuspešnija je bila Sofija Birucić, učenica osmog razreda. Druga nagrada pripala je Nađi Stanojević, učenici šestog razreda a treća takođe šestakinji Lenki Radovanović.

Na likovnom konkursu od mnogobrojnih pristiglih radova u mlađim razredima nagrade su poneli: prvu  Marta Aleksandrović, učenica prvog razreda, dok su učenici četvrtog razreda Nikola Mihajlović i Mina Strainović osvojili drugu, odnosno treću nagradu.

U starijem uzrastu kao najbolji nagrađen je rad Sare Miljković, učenice sedmog razreda čije delo krasi i korice 120. broja školskog lista „Prvi koraci“. Drugu nagradu su podelile učenice sedmog razreda Iva Istatkov i Tea Ožegović, a treću je osvojila, takođe učenica sedmog razreda Tijana Stojimirović.

Pored učenika škole slavljenika, na promociji su sinoć nagrađeni i najuspešniji učenici iz ostalih škola naše opštine koji su osvojili nagrade na raspisanom konkursu.

Školski list “Prvi koraci“ u 120. broju na svojim stranicama čitaocima, između ostalog, donosi i priče iz svakodnevnog školskog života kao i promociju projekta „Od obeleživača do čitača“.

Redakcija lista podseća i na jubilej, 800 godina samostalnosti srpske crkve a donosi i kratku priču o kompozitoru Konstantinu Babiću.

Rubrika „Naš put ka uspehu“ podseća na uspešnu proteklu takmičarsku godinu i ostvarene rezultate najuspešnih đaka Osnovne škole „Vuk Karadić“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.