Naslovna Društvo Jelena Dragomirović, učenik generacije Srednje muzičke škole „Stevan Mokranjac“

Jelena Dragomirović, učenik generacije Srednje muzičke škole „Stevan Mokranjac“

560
0

Minijature NG Portala: Učenici generacije školske 2019/2020. godine.

Nakon završene osnovne škole u svom rodnom Prahovu iz koje je ponela odlične rezultate, ali i uspomene koje je vežu za drage prijatelje i nastavnike, Jelenin izbor je bila srednja muzička škola „Stevan Mokranjac” i odsek solo pevanja. Posle četvorogorišnjeg školovanja, upornog rada, Jelena je proglašena za najboljeg đaka u svojoj klasi.

„Nije bilo lako stići do zvanja Učenik generacije, trebalo je mnogo rada, truda, pripremanja. Biti učenik ove srednje škole zahteva mnogo odricanja, rada i vežbe, mnogo vremena mora da se uloži u sve to. Ljubav prema muzici me je opredelila da nakon osnovne škole, svoje dalje obrazovanje nastavim u srednjoj muzičkoj školi i moja želja je bila da budem operska pevačica”, kaže Jelena Dragomirović.

Oduvek je, veli, sanjala velike scene i na njima sebe kao opersku pevačicu. Do cilja je vode mnogi putevi a onaj važan koji je opredelio da upiše i Fakultet umetnosti u Nišu, odsek solo pevanje je uspešno prešla.

„U srednjoj muzičkoj školi vlada specifična atmosfera i sam rad je organizovan sasvim drugačije od ostalih škola. Rad u školi je jako zanimljiv i uzbudljiv, a i odnos učenika i nastavnika je drugačiji. Mi pokazujemo zaista veliko poštovanje prema svojim profesorima. Solo pevanje i tehnike solo pevanja nije jednostavno objasniti, sve mora biti dočarano i preživljeno, tu su razgovori sa profesorima koji nam pomažu da sve osetimo i doživimo.“

Iz srednjoškolskih dana svako ponese bar jednog prijatelja za ceo život, uspomene na lepe događaje, profesore, ali i anegdote koje se prepričavaju u nekim zrelim godinama. Jelena će u svoj spomenar uspomena staviti muziku.

„Moj maturski koncert, solistički koncert, kao šlag na torti četvorogodišnjeg rada. To je bilo nešto najlepše do sada i novo iskustvo i pečat mog dosadašnjeg školovanja i ostaće mi u sećanju zauvek. Moja želja je da se za par godina predstavim na negotinskoj sceni, na festivalu, na svom koncertu, ali bih volela da pevam u operskim kućama širom sveta. San može da postane java. Sve zavisi od mene. Videćemo!“


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Ram za sliku Negotina”, koji je sufinansiran iz budžeta opštine Negotin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.