Naslovna Kultura Jaseničani na 49. manifestaciji “Crnorečje u pesmi i igri”

Jaseničani na 49. manifestaciji “Crnorečje u pesmi i igri”

466
0

Kulturno umetničko društvo “Živorad Petrović Dudić” iz Jasenice nastupilo je, uz ostale folklorne ansamble, na 49. Festivalu narodnog stvaralaštva „Crnorečje u pesmi i igri“ u Boljevcu.

Nekoliko stotina čuvara narodne tradicije iz opština Boljevac, Bor, Zaječar i Negotin uveličalo je ovogodišnji 49. po redu festival narodnog stvaralaštva “Crnorečje u pesmi i igri”, među njima i Kulturno umetničko društvo “Živorad Petrović Dudić” iz Jasenice, kao jedini predstavnik naše opštine.

Jaseničani su se predstavili dobro uigranim programom satkanim od najreprezentativnijih igara našeg kraja, pokazujući, pritom, i kako se čuva i neguje naša baština.

Pored njih na “Crnorečju u pesmi i igri” u subotu su nastupili i ansambli iz zaječarskog Zvezdana, Metovnice kod Bora, kao i predstavnici boljevačkih sela: Osnić, Ilino, Podgorac, Valakonje i Valakonje-Bukovo.

Ova četvorodnevna manifestacija obilovala je brojnim sadržajima, od nastupa najmlađih, preko sajma turizma, izložbe “Zlatne ruke”, koncerta ansambla “Venac” iz Gračanice, do kvalifikacionog takmičenja trubačkih orkestara istočne Srbije za plasman na Dragačevski sabor u Guči i takmičenja frulaša istočne Srbije za plasman na festival „Oj Moravo“ u Prislonici kod Čačka.

Organizatori “Crnorečja u pesmi i igri” su Turistička organizacija Boljevac i Кulturno-obrazovni centar, a pokrovitelji sOpština Boljevac i Ministarstvo kulture i informisanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.