Naslovna Lokalni izbori 2017 Janković i Jeremić bojkotuju lokalne izbore u Negotinu

Janković i Jeremić bojkotuju lokalne izbore u Negotinu

65
0

Pokret slobodnih građana i Narodna stranka saopštili su danas u odvojenim saopštenjima da će bojkotovati lokalne izbore 24.decembra u Negotinu, Pećincima, Mionici, Kostolcu i Preševu.

Pokret slobodnih građana (PSG) Saše Jankovića navodi da izbore u ovih pet opština smatra nedemokratskim, a izbornu kampanju koja se u tim opštinama odvoja, ocenili su kao nasilničku. PSG smatra da vladajuća koalicija u ovih pet opština već ima apsolutnu većinu, a da je izbore raspisala kako bi “nasiljem dokazala moć i veštački kreirala utisak o svojoj snazi pred izbore u Beogradu jer je svesna da može da ih izgubi i uz sve manipulacije i hajke”.

Pokret neće davati legitimitet procesu u kome nema ništa demokratsko i koji se ne može dobro završiti, već će aktivnim bojkotom građane pozivati da na izbore ne izađu i na sve zakonom dopuštene načine dokumentovati nezakonitosti na izborima, koje će pre ili kasnije biti sankcionisane. U mestima gde su raspisani izbori, ali i u drugim delovima Srbije, u toku je zastrašivanje građana pretnjama i fizičkim nasiljem koje MUP gura pod tepih pod upravom visokih funkcionera SNS, ministra i državnih sekretara. Odsustvo reakcija državnih organa na evidentne slučajeve nasilja, pokušaja potkupljivanja i zastrašivanja građana u ovih pet opština još jedan su dokaz puzajuće diktature u zemlji protiv koje se PSG bori, a ne učestvuje u njoj , navodi se u saopštenju PSG.

I potpredsednik Narodne stranke, Nikola Jovanović najavio je da će ta partija, takođe, bojkotovati lokalne izbore u ovih pet opština, jer su – nelegitimni i pošto je u Negotinz, Kostolcu, Mionici, Pećincima i Preševu već postojala većina, rezultat su “hira, bahatosti i zloupotrebe institucija od vladajuće koalicije”.

Narodna stranka neće dati legitimitet batinanju ljudi i ovoj režiranoj ‘izbornoj’ predstavi. Narodna stranka smatra da bi učešće na vanrednim lokalnim izborima 24. decembra služilo isključivo interesima režima i poziva opoziciju na njihov bojkot. Bojkot izbora 24. decembra za nas je nastavak borbe za normalne izborne uslove u Srbiji, ali i opomena režimu da više ne pristajemo na njihove igre, batinaše i karikature od izbora, istakao je Nikola Jovanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.