Naslovna Društvo COVID-19 Jabukovački zadrugari donirali čajeve Zdravstvenom centru i Domu „Stanko Paunović“

Jabukovački zadrugari donirali čajeve Zdravstvenom centru i Domu „Stanko Paunović“

1742
0

Zemljoradnička zadruga „Primula veris“ iz Jabukovca donirala je višemesečne količine čajeva, koje od nedavno pakuju i distribuiraju širom Negotinske krajine, ovdašnjem Zdravstvenom centru i Domu za decu i omladinu „Stanko Paunović“.

Sa željom da ovi teški dani pandemije virusa korona što pre budu iza nas, mladi jabukovački preduzetnici donirali su Zdravstvenom centru i Domu „Stanko Paunović“  paletu svojih čajeva.

Okupljeni oko ideje „Eko park“ Jabukovac (Appletown) koje je iniciralo podizanje brojnih plantaža lekovitog bilja, ali i proizvodnju eteričnih ulja, formirali su pre dve godine i Zemljoradničku zadrugu “Primula veris”, koja je od nedavno tržištu predstavila svoj novi proizvod – čajeve u filter vrećicama, proizvedene i pakovane u Jabukovcu.

Kako ističu u ovoj Zemljoradničkoj zadruzi pravo sa krajinskih livada najkvalitetnije lekovito bilje našlo se u novom proizvodu „Appletown“ d.o.o iz Jabukovca, čajevima u čak 11 ukusa od kamilice, nane, hajdučke trave, do zove i aronije.

„Čajevi se od davnina konzumiraju kao lek za mnoge bolesti, ali smo mi, pre svega, želeli ljudima u bolnici, deci u domu i naravno zaposlenima da kvalitetnim lekovitim biljem pokažemo koliko je priroda blagotvorna za zdravlje. Čajevi imaju brojne benefite za zdravlje, treba ih svakodnevno piti i naravno u svemu biti umeren“, kaže Goran Negoicić, direktor ZZ „Primula veris“.

Ova zemljoradnička zadruga nabavlja sirovine, obrađuje ih i pakuje čajeve, za čiji je plasman i proizvodnju zadužen „Appletown“ koji će uskoro, prateći tržišne tokove, predstaviti i paletu eteričnih ulja od bilja proizvedenog na krajinskim njivama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.