Naslovna Politika Izbori za savete nacionalnih manjina; Glasanje u toku, odziv nešto slabiji

Izbori za savete nacionalnih manjina; Glasanje u toku, odziv nešto slabiji

199
0

Na biračkom mestu broj 1, najvećem u opštini Negotin, glasanje za savete nacionalnih manjina protiče u najboljem redu.

Predstavnici osam nacionalnih manjina od jutros, saznajemo na biračkom mestu broj 1 u Negotinu, glasaju neometano za svoje predstavnike za članove Nacionalnih saveta.

Odziv je, kaže predsednica Biračkog odbora Danijela Sladojević, nešto manji od uobičajenog, ali se očekuje da u narednim satima bude veći.

Na biračkom mestu je i jedan posmatrač rumunske nacionalne manjine.

Inače, rad organa za sprovođenje izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, pored domaćih, prate i strani posmatrači širom Srbije.

Ministarstvo spoljnih poslova dalo je pozitivno mišljenje za posmatranje rada organa za sprovođenje izbora na svim biračkim mestima za Misiju OEBS-a u Srbiji i Delegaciju Evropske unije u Srbiji, kao i ambasade Velike Britanije, Hrvatske, SAD, Slovačke, Turske, Nemačke i Ukrajine.

Biračko telo opštine Negotin za ove izbore, naknadnim upisom, uvećano je za 13 predstavnika vlaške nacionalne manjine, a dozvoljeno je, po zahtevima, i brisanje tri birača rumunske nacionalne manjine iz Posebnog biračkog spiska.

Promene su izvršene na biračkim mestima 1 (Negotin), 4 (Jabukovac), 5 (Urovica), 7 (Plavna) i 8 (Kobišnica) i sada je na biračkim spiskovima ukupno njih 3.320.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.