Naslovna Društvo COVID-19 I Negotin dobio zelenu, mlečnu i cvetnu pijacu, ali – online

I Negotin dobio zelenu, mlečnu i cvetnu pijacu, ali – online

2758
0

Po uzoru na mnoge gradove u Srbiji i u Negotinu je napravljena grupa na Fejsbuku u kojoj poljoprivredni proizvođači nude svoju robu.

Naslovna fotografija Fejsbuk stranice: Online zelena pijaca Negotin

Negotinska pijaca zatvorena je od 29. marta, pa je, po ugledu na mnoge gradove i opštine u Srbiji, i ovde oformljena Fejsbuk grupa na kojoj poljoprivredni proizvođači mogu da ponude svoju robu.

“Grupa ima za cilj da pomogne našim poljoprivrednicima koji zbog trenutnog stanja u državi nisu u mogućnosti da prodaju svoje proizvode na pijaci u Negotinu”, kaže administrator i osnivač ove grupe, Sanja Ankucović, vlasnica etno turističkog domaćinstva “C`est La Vie” na Rajačkim pivnicama.

Foto: Privatna arhiva

Grupa koja trenutno ima skoro 1.100 članova, a iz dana u dan raste, služi za prodaju svega što se na negotinskoj Zelenoj pijaci i inače može naći: voća, povrća, mlečnih i mesnih proizvoda, jaja, ali i cveća, rasada i drugih poljoprivrednih dobara.

 “Ljudi su jako lepo prihvatili tu ideju. Grupa se polako širi i čine je i kupci i potrošači. Moram da istaknem i jednu nesebičnu pomoć Denisa Dimitrijevića koji je doveo puno članova u grupu i koji je sad i administrator stranice”, dodaje Sanja Ankucović.

Za sada su svoju ponudu na ovoj grupi oglasila brojna registrovana gazdinstva, proizvođači, rasada, pčelari, stočari, a očekuje se da narednih dana bude uvećan i broj onih koji nude sezonsko povrće.

Grupu: Online zelena pijaca Negotin možete pronaći na ovom LINKU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.