Naslovna Društvo COVID-19 I Negotin dobio montažnu ambulantu za trijažu potencijano zaraženih korona virusom

I Negotin dobio montažnu ambulantu za trijažu potencijano zaraženih korona virusom

2503
0

Danas je u negotinski Zdravstveni centar stigao kontejner za trijažu i hitnu negu pacijenata potencijalno zaraženih korona virusom, donacija Evropske unije i Vlade Republike Srbije.

Ova montažna ambulanta za potrebu trijaže i urgentnog zbrinjavanja pacijenata potencijalno obolelih od kovida-19 montira se ispred treće lamele Doma zdravlja u Negotinu, odnosno kod ulaza za Službu opšte medicine.

U prethodne dve nedelje 15 zdravstvenih ustanova dobilo je ovakve montažne ambulante, a nedavno su stigle i u Bor i u Zaječar.

Nabavka i montaža ukupno 100 kontejnera deo su paketa pomoći EU od 4,9 miliona evra, a sprovode je Evropska unija, Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) i Ministarstvo za evropske integracije Vlade Republike Srbije sa ciljem da se osigura efikasna i bezbedna trijaža pacijenata čime se sprečava dalje širenje zaraze u zdravstvenim ustanovama i štite doktori i medicinski radnici koji nose najteži teret u borbi protiv kovida-19.

Kontejner će ispred treće lamele negotinskog Doma zdravlja nakon instalacije i opremanja neophodnom opremom za par dana početi sa radom.

Opremljen je krevetom za pregled, stolom sa dve stolice, beskontaktnim termometrom, manjim kontejnerima za medicinski i infektivni otpad i kantom za otpatke.

Rukovođenje kontejnerom za trijažu i urgentno zbrinjavanje pacijenata povereno je zdravstvenom osoblju Respiratorne ambulante negotinskog Doma zdravlja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.