Naslovna Društvo EU PRO predstavlja javni poziv „Slažemo se“ zainteresovanima iz Negotina, Bora, Majdanpeka...

EU PRO predstavlja javni poziv „Slažemo se“ zainteresovanima iz Negotina, Bora, Majdanpeka i Boljevca

194
0

Razvojni program EU PRO održaće 30. oktobra u Kučevu, a 31. oktobra na Borskom jezeru informativnu sesiju o javnom pozivu „Slažemo se“  za organizacije civilnog društva koje su registrovane u multietničkim opštinama Braničevskog, Borskog i Zaječarskog okruga.

Evropska unija će sa 400.000 evra podržati unapređenje socijalne kohezije u 32 programske lokalne samouprave koje su po Zakonu o lokalnoj samoupravi nacionalno mešovite. U te sredine spadaju, između ostalih, i opštine Negotin, Majdanpek, Boljevac, kao i grad Bor.

Poziv je otvoren do 5. decembra, a 32 lokalne samouprave i njihove institucije, kao i organizacije civilnog društva registrovane u tim opštinama i gradovima mogu da konkurišu sa projektima koji će doprineti poboljšanju društveno-ekonomskog položaja ranjivih i marginalizovanih grupa, boljoj integraciji nacionalnih manjina i unapređenju međuetničkih odnosa.

Razvojni program EU PRO će za zainteresovane organizacije civilnog društva koje su registrovane u multietničkim opštinama Braničevskog, Borskog i Zaječarskog okruga, Golupcu, Kučevu, Petrovcu na Mlavi, Požarevcu, Žagubici, Boru, Majdanpeku, Negotinu i Boljevcu, kao i za predstavnike ovih lokalnih samouprava, organizovati informativne sesije sa ciljem da se upoznaju sa kriterijumima poziva i načinom prijavljivanja.

Informativne sesije biće organizovane 30. oktobra u Hotelu Rudnik u Kučevu i 31. oktobra u 11 časova u hotelu Jezero na Borskom jezeru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.