Naslovna Ekonomija EU preko razvojnog programa EU PRO finansira 37 projekata: Među odabranima Boljevac...

EU preko razvojnog programa EU PRO finansira 37 projekata: Među odabranima Boljevac i Knjaževac

190
0

Evropska unija (EU) će preko razvojnog programa EU PRO u 37 lokalnih samouprava u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije finansirati sa četiri i po miliona evra realizaciju projekata lokalne infrastrukture koji za cilj imaju bolji kvalitet života ljudi.

EU će sa 122.319 evra finansirati projekat  izgradnje kanalizacione mreže na desnoj obali reke Arnaute, a sa 57.000 evra obnovu Gurgusovačke kule u Knjaževcu.

Opština Boljevac će, prema ovom projektu, pored 122.319 evra iz programa EU PRO uložiti i sopstvenih 21.585 evra kako bi se izgradila  primarna i sekundarna kanalizaciona mreža u dužini od 971 metar na desnoj obali Arnaute, čime  će se na mrežu priključiti 96 domaćinstava.

Pored sredstava koje će preko razvojnog programa EU PRO dobiti od Evropske unije i knjaževačka lokalna samouprava će u projekat obnove Gurgusovačke kule uložiti i sopstvenih 10.322 evra. Projektom je predviđena obnova otvorene pozornice na ovom kulturno-istorijskom objektu, koji samo tokom Festivala kulture mladih Srbije okupi preko 15.000 posetilaca, ali i nabavka potrebne pozorišne opreme.

Kako navode u EU PRO, na javni poziv je stiglo 46 predloga projekata od kojih je odabrano 37, a spisak projekata čiji se ukupan budžet procenjuje na 6.1 miliona evra, možete pogledati OVDE.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.