Naslovna Društvo Edukativnom igricom uče srednjoškolce demokratiji

Edukativnom igricom uče srednjoškolce demokratiji

187
0

Kladovski srednjoškolci ovih dana realizuju jedan zanimljivih projekat koji sprovodi Kreativni studio “Putokaz” uz logističku podršku Udruženja ljubitelja prirode “Divljina”.

Sa snimanja video klipa o izborima; Foto: Kreativni studio „Putokaz“

Кreativni studio „Putokaz“ je u saradnji sa udruženjem „Divljina“ započeo realizaciju projekta o demokratiji koji je podržan u okviru programa Zimanov fond za mlade, koji sprovodi Zaječarska inicijativa i fondacija “Iskorak” u saradnji sa Nacionalnom zadužbinom za demokratiju.

Reč je, pre svega, o edukativnom projektu, koji na zanimljiv način uči mlade – demokratiji.

Polazeći od činjenice da mladi danas ne znaju osnovne stvari o državnom uređenju, organizaciji i sistemu vlasti, institucijama koje omogućuju izvršenje njenih funkcija, ali i o pravima i obavezama koje on povlači i nadasve mogućnostima za delovanjem, “Putokaz” i “Divljina” inicirali su zanimljiv način da ih tome nauče.

Foto: Kreativni studio „Putokaz“

Za potrebe projekta ovih dana snimaju se video klipovi, ukupno njih deset, koji će biti postavljeni na youtube kanal i biti umreženi sa QR kodovima. Ovi matrični kodovi će biti postavljeni po Kladovu, na gradskim institucijama, a do njih će voditi video klipovi.

Zamišljeno je da svaki klip u sebi ima edukativni deo i zagonetku, a rešenje zagonetke vodi ka lokaciji na kojoj se nalazi naredni QR kod. Sva snimanja i idejna rešenja radi tim srednjoškolaca uz podršku “Putokaza” i “Divljine”.

Ovu igricu će mladi Kladovljani igrati u maju, a pobednici će dobiti nagradno putovanje u Beograd gde će posetiti Narodnu skupštinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.